SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Домейн и поддомейн

gan

New member
Ако имаме основен сайт domain.com на някаква тематика и блог към него на поддомейн blog.domain.com, като блога е на същата тематика:

1. Възможно ли е субдомейна на блога да изпревари основния домейн в класирането в Гугъл.
По-точно в случая когато съществува вече класиран domain.com и по-късно стартира blog.domain.com, но блога се променя и разширява периодично, а domain.com не се променя.

2. Пиша в Гугъл: gbg и първия резултат е Гювеча и под основната връзка "www.gbg.bg/ - Подобни страници" с отстъп навътре Гугъл показва като подрезултат няколко връзки.
Само връзки без описания. Отначало си мислех, че това са поддомейни, но в случая това трябва да са някакви силно посещавани вътрешни страници. Явно Гугъл показва такива само за сайтове с много голям обем, но как точно и кога точно се образуват?
 
Re: Домейн и поддомейн

1. Възможно е.

2. Това са сайтлинкс. Oобикновено това са страници, за които алгоритъмът на Гугъл е "преценил" че ще бъдат полезни за посетителите ти. Повече информация: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=47334
 

Горе