SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Домейн с тиренце ?

irgy.net

Senior Member
Хрумна ми преди малко една идея за нов проект. Проверих за най-подходящия домейн .ком и е зает. От две думи е и се чудя дали да взема домейна с тире между 2-те думи. Или да взема домейна с друго разширение. Но като цяло най-добре ще е .ком домейна, който вече е зает.
Притеснява ме, ако разработя добре проекта, онзи да не ми гепи идеята и да се възползва от почти еднаквите домейни.
Моля за съвет.
 
Re: Домейн с тиренце ?

по-добре друго разширение според мен или направо регистрирай и двата, щом те е страх да не го вземат
 
Re: Домейн с тиренце ?

аз съм правил много експерименти за със без тиренца. оказа се че няма едно правило. за някои области е по изгодно да е без тире за други със. има някаква груба зависимост в зависимост от търсенето - но още се ориентирам.
един от риковете който виждам че се пропуска масово е размяна на словореда:

например: "интернет-в-търсене.com" като домейн ще има същите предимства както домейна: "търсене-в-интернет.com" по отношение на allinurl.
 
Последно редактирано:
Re: Домейн с тиренце ?

Не винаги обръщането на словореда е добро решение. В моя случай си има логична последователност на 2те думи и ако ги обърна ще е безсмислено и трудно запомнящо се
 
Re: Домейн с тиренце ?

а как проверяваш дали директ посетителите са дошли с боокмарк от броузера си или пишат директно адрес. ? По мои сметки - по малко от 3% пишат - всичко останало търси с гъгъл или боокмарква. Ти си прецени дали загубата на тия 3% няма да си я избиеш многократо от сео предимства. + да не говорим че още няма обърнати домейни и може да стане модно.
 
Последно редактирано:
Re: Домейн с тиренце ?

;) vha777, харесва ми как мислиш ;)
Реално погледанто си повече от прав. Добра идея е да направиш нещо друго. Инвестирай малко повече пари и накупи домейна по нормален начин и четим на обратно.
 

Горе