Доста наивно от моя страна - yoFilms.com

fireteo

New member
Това е социална мрежа ориентирана в кино сферата. Разликата от единствената друга такава е, че е nofollow и целта и не е да бъде използвана за SEO инструмент.
Целта ми е да привлека много хора, които харесват хубавите филми и обичат да изказват мнението си някъде където то ще бъде оценено и за такива, които се чудят кой филм да гледат.

Да... И аз не си вярвам, че нещата ще се развият както си го представям, но реших да опитам и се надявам да намеря хора, които да подкрепят идеята.

Знам, че логото не струва, но толкова ми е креативната мисъл xD Ако има някой мераклия да направи лого ще бъда много благодарен.

Re: Доста наивно от моя страна - yoFilms.com

Добре е че не вярваш, че нещата ще се развият както си ги представяш, много правилно.

Аз лично като трябва да вляза в сайт свързан с филми, първо си представям тъмен фон, много приятно направен сайт, с доста изображения, но изпипани, красиво лого и още много неща, които при теб - липсват.

Мерси 😉 Преместих търсачката
Няколко въпроса:
1. Бихте ли посещавали сайта ако се направи по интересен дизайн, оправят се бъговете, добави се опция за публикация на трейлър и се популяризира?
2. Мислите ли, че ще се използва ако го направя dofollow и има ли смисъл? ( Ще изкарва ли някой лев)
3. Domain името ми изглежда добре. Мислите ли, че някой би искал да го купи и г/д за какви пари.
4. Някой да има желание да публикува ликове в фейсбук групата "Кой филм да гледам" за по 1 лев на линк?

1. Не, освен ако линковете са dofollow, за да пусна някой линк. Ако ми се гледа филм, или търся рецензия на някой си влизам в замундата 🙂.
2.Ако е dofollow поне е сигурно, че ще се използва, ако не за друго поне от seo спамърите за някой линк. Някой лев може и да изкарва, зависи какво имаш в предвид, колкото да си платиш хостинга може и да се изкара.
3. Домейн името не е нещо специално, едва ли някой би искал да го купи за повече, от колкото ти си го взел, поне на този етап от развитието му.
4. Тука не схванах за какви линкове става въпрос?! 🙂

@fireteo

Като гледам сайта ти е основан на съдържание, оценяване и коментиране.

Имаш прилична конкуренция от:

1. Торент сайтовете, където си има доста потребители, които коментират
2. IMDB.com - no comment
3. Сайтове с трейлъри, както и вече изградени сайтове с тази идея.

Ти трябва да си решиш дали да развиваш тази идея.

За да привлечеш хора:

1. Трябва да има рецензии от теб и твои приятели почти на всеки филм. Всички трябва да са много обективни и пълни, за да спечелиш посетителите.
2. Поработиш върху SEO-то, тъй като варианта някой да стигне до твоя сайт е, като търси конкретно заглавие на филм.

Развитието му вероятно ще се доближава до стартирането на всеки един форум. Важни са хората, които ще публикуват мнения в началото, за да докарат посетители, които ще потърсят мнения за филма... От самосебе си няма да тръгне, защото има конкуренция и то голяма.

Еdit:

И още нещо, подобен род сайтове е важно да бъдат в каталожен вид, а не като социална мрежа. В смисъл:

- Подреждане по жанрове
- Подреждане по години на издаване
- Подреждане по рейтинг
- Подреждане по коментари
....

Последно редактирано:

Back
Горе