До кога? Линкване към нелегален контент.

Diplomat

New member
Здравейте,

има не един бг сайт, като mysite-bg [dot] com, които ембедват телевизи до които достъпът е платен и/или пък цели филми, нови и стари качени на някой фрее хост. Опитвам се да си отговоря на въпроса, след като ги има толкова много, кое точно им позволява легално да го правят или до кога ще цари тази безнаказаност и безотговорност?

Въпроса е малко риторичен или съм в голяма заблуда.

Re: До кога? Линкване към нелегален контент.

Докато някой от засегнатите съдържатели на авторските права не си потърси правата в съда. Да не си решил да подхващаш антипиратски кръстоносен поход?

Докато свят светува... Ти кога последно си купи музикален диск? Не искам да се заяждам но когато има търсене има и предлагане! :>

Здравейте,

има не един бг сайт, като mysite-bg [dot] com, които ембедват телевизи до които достъпът е платен и/или пък цели филми, нови и стари качени на някой фрее хост. Опитвам се да си отговоря на въпроса, след като ги има толкова много, кое точно им позволява легално да го правят или до кога ще цари тази безнаказаност и безотговорност?

Въпроса е малко риторичен или съм в голяма заблуда.

Нещо си се объркал колега, линковете към тези сайтове, или пък ембедването са си абсолютно законни. Някой веднага може да ме контрира със това "подпомага или съдейства на незаконно разпространениет на материал нарушаващ авторските права"

Да ама не, щото ако ме осъдят мен, по БГ законите, аз веднага ще пусна дело срещу Гоогле, и ще искам цензурирана версия на Г, като в Китай, защото и Г. е виновна според този текст.

Вина има само този, който хоства физически файловете. А аз например, crow-вам мрежата и събирам всякакви линкове (точно като Г). Те дисковете по 5 лева на площад Славейков не могат да махнат от 20 години, ти за нета ми говориш.

И за да ти завърша въпроса - не става дума за безнаказаност, а за липса на смислени закони. Нашите закони са половнчати - за едно и също нещо, по един и същи закон - едни ги осъждат, други не. Това не е правосъдие. Предполагам се занимаваш, твориш и печелиш от тези неща, за това си афектиран. Ами давай - аренабг. дата.бг, 4сторе.бг, youtube.com, vbox7.com, vbox.bg, clip4e.com .... съди ги - всички имат нелегален контент. Нека да ти кажа - няма да ги осъдиш, защото те са "големите" и си плащат да минават м/у капките.

Точно заради "големите" се ни половинчати законите, за да има хем малки риби наказани (да се покаже някаква дейност), хем ненаказани големи риби (които пък си плащат)

"Параграф 22", това е второто име на милата ни родина.. и първенютата депутати !

И като за финал, как да си купя оригинален диск за 10-15 лева на БГ изпълнител, на чуждите са двойно повече, като зимам например 800 лева заплата, а ме осигуряват на 200 или 300. Ми аз искам да си купя 2-3-4 диска, айде 100 лева. Ще има пиратски софтуер, докато има мизерия, и докато не си потърсим правата, като граждани. В твоя случай - не да правиш крустоносен поход, а да си потърсиш правата и да искаш смислени, еднозначни закони срещу пиратството, и най вече модерни, съобразни с технологичното време в което живеем. А не някакви общи изречения от преди 20 години, според които едва ли не всеки с мп3 плеър могат да го прибират в полицията за подпомагане и съдействие на пиратството. Нямам спомен никой автор, актьор, музикант да е правил това. Всички скачат ддиректно срещу арената.. 🙂 Рибата се вмирисва от към главата, а главата са законите 🙂

Последно редактирано:

Back
Горе