Дропен домейн с наказание?

w1ck3dgam3

New member
Здравейте,
от известно време имам навика да следя за дропени домейни с линкове и вече направих няколко добри покупки.

Преди около седмица регистрирах още един такъв, но нещо ми се запъва - не иска да влезе в индекса.

Сайта - стандартен WP, 6-7 публикации, уникален текст, about страничка, условия за ползване, тагчета... В robots.txt няма забрана за индексация.

Добавих го по букмарк сайтове (над 60 социалки), линкнах от мой ресурс (линкове от статии, уникален текст, повече от 15 сайта). Всяка публикация от сайта + индексната страница - в Twitter, от няколко акаунта. Използвах доста пингващи услуги - пинг както на индексната, така и на вътрешните страници.

Добавих го в WMT в друг акаунт (в смисъл - не моят основен). Събмитнах карта на сайта, прие я. Fetch-нах сайта "as googlebot", показва го нормално. "Submit site to index" - събмитнах (това се показва след като му се даде fetch as googlebot).

Вече една седмица не иска и не иска да се индексира. В WMT няма съобщения за грешка. Не искам да класирам сайта по никакви думи, просто искам да го вкарам в индекса, тъй като сайта е предвиден да бъде помощен.

Досега като съм взимал дропени домейни съм проверявал историята им в archive.org. На този сайт обаче не ми показа никаква история. Може би е трябвало да проверя първо дали се показва в serp-а (със site: ), тоест дали пази още кешове от някакви страници.

Та мисълта ми е да го мъча ли още или да го за*бавам. Какво още може да се направи, което не съм изброил горе?

Напълно съм наясно, че при дропените домейни има огромен шанс да се натъкнеш на наказан такъв и в случая мисля, че съм "извадил късмет" с този.

За: Дропен домейн с наказание?

Подай молба за преразглеждане и им пиши, че наскоро си закупил домейна!

Re: Дропен домейн с наказание?

Случва се да има и наказани сред старите. И аз имам няколко такива. Пусни молба за преразглеждане. Ако е ръчно наказанието - ще го махнат. Ако е автоматично - тогава вече става само с чакане.

@cloxy, @bg-info, мерси за препоръките. Може ли едно линкче към страницата където се подават мобли за преразглеждане. Не ми се е случвало да подавам таква.
Благодаря още един път.

Още един въпрос 🙂

Като подавам жалба как е по-уместно да опиша проблема - да пиша, че домейна е бил дропен и че нямам нищо общо с предишната му история или да се правя на чук, като кажа, че съм малко невинно блогърче, което си е харесало домейна, регистрирал съм го, но не виждам сайта си в serp-а? 🙂

Според мен каквото и да им пишеш кажеш ли, че наскоро си закупил домейна ще махнат наказанието, но все пак ти си избери как ще изглежда най-добре според теб 😉.

Според мен по-добре е да си кажеш истината - купил си сайта, направил си всичко което трябва но не се индексира и така... . Не виждам да има смисъл да се "правя на чук", както казваш, защото те ти имат досието и ще видят, че вече един път си наказван от тях - баннали са ти акаунта в Гугъл Адсенс, и ще си имат "едно на ум" когато видят, че преди си продавал номера. За това съвета ми е бъди си честен, особено след като не си нарушавал правилата сега и ще успееш!

споменавал съм и в други теми но ...
купих домейн без да знам че е ял банани. сложих му 10 уникални статии и пуснах. не мина. пооформих и дизайна, добавих и картинки и малко линкове към големите в бранша и пак пуснах. пак не мина. направих линковете НоФо и добавих още статии и пак пуснах. и пак не мина 🙂 след известно време се оправи само.
всеки път обяснявам че темата ми е много интересна и мисля да направя супер сайт с мои лични мнения по въпроса. обяснявам и че току що съм купил домейна и не е честно аз да ям банани заради предния собственик. ама май стратегията с бананите не е добра. по-добре да се пише че присто не си виждаш сайта в гугъл без да ги споменаваш

Имал съм такива случаи.
Пиша писмо, че съм купил домейна (то се вижда, че собственникът вече е друг) и че не се индексира.
Във всички случаи са ми връщали домейна в индекса и са ми отговаряли на писмото (кога по-бързо, кога по-бавно), но бековете са нулирани.
т.е. каквито и бекове да е имал, не ги отчита и ПР-ът е 0 🙂
Правил съм и друг номер.
Качвам си контента, не се индексира, виждам че има наказание, взимам друг домейн с бекове, прехвърлям съдържанието, след 3 дни е с ПР.
Тук трябва да решиш, домейнът без бекове и в индекса или да пиеш една студена вода за 20-тината $ (ако си го прихванал, а не е просто дропен) оли за 10-ната $, ако е дропен и да прехвърлиш всичко на нов и да получиш веднага сайт с ПР 🙂
Тук всеки сам си решава.

Back
Горе