SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Друга партньорска програма

vlad0

New member
Привет на всички, поздравления за интересните теми и постове, личи си че сте наясно как трябва да стоят нещата относно партньорските програми, които включват поставяне на банер / линк в потребителски сайтове.

Този пост е нещо от сорта на Кои партньорски програми имат по-голяма полза - тези с Affiliate линковете или лични продажби :)

Става въпрос за варианта да се извършват продажби директно т.е. партньора лично да препродава услугите или продуктите.

Пример: сайта предлага услуги с месечен абонамент (например хостинг). Вместо да поставяте банер / линк на личния си сайт и да се надявате някой да извърши поръчка през него и да се съмнявате дали ще се запази вашият идентификационен номер в линка и дали ще се отчете от системата, вие сами да определяте начина по който да продавате. Дали ще публикувате реклама на сайта си, че и вие извършвате регистрации в този хостинг провайдър или ще предлагате услугата лично на свои клиенти или познати, това вие си го решавате. В зависимост от вашата инициативност си докарвате своите приходи от комисионната.

Само че в този случай го има момента в който можете да бъдете прескочени и регистрацията за хостинг да бъде направена директно при хостинг провайдъра, но пък ако той се намира в София например, а вие сте от Пловдив, хората от Пловдив вероятно ще пожелаят да направят регистрацията през вас, тъй като поне най-малкото сте от един град и могат да имат лична среща с вас за да ви заплатят за услугата, както и да получат консултация и по-подробно обяснение за самата услуга. Също така се предполага, че вие ще поддържате малко или много контак с техническите лица, които отговарят за качеството на предлаганите услуги.
Аз например съм от Бургас, но мои познати и клиенти предпочитат аз да им направя регистрацията за хостинг в една софийска хостинг компания, понеже на мен имат доверие и са сигурни, че всичко ще е както трябва.

Предполагам, че ако от 1 регистрация, която е на стойност 45лв за абонамент от 3 месеца, вземате 11-15 лв и повече, в зависимост от продадения пакет услуги. комисионна от нея си струва да се ангажирате персонално. Също така при пререгистрация от страна на вашия клиент, вие си запазвате комисионната, т.е. клиентите които доведете остават ваши завинаги, което означава, че може да печелите от тях за неограничен период от време. Ако за 2-3 месеца успеете да привлечете 10-15 клиента, това са 150-200 лв месечно без да полагате някакви невероятни усилия, а след 6-7 мосеца кой знае, може и доста добри приходи да се правят.

Надявам се да съм успял да обесня нагледно, очаквам вашите коментари, критики и въобще всичко свързано с темата :)
 
Re: Друга партньорска програма

Реселър пакетите на хостинг комапаниите не предлагат ли точно същото.

Сават ти интерфейс да си продаваш акаунти в твоя пакет.

Май няма нищо ново в тази идея.
 
Re: Друга партньорска програма

Не става въпрос да има нещо ново, а за предимствата и недостатаците на тези варианти. Какво е мнението за единия и за другия вариант.
 
Re: Друга партньорска програма

"Ако за 2-3 месеца успеете да привлечете 10-15 клиента, това са 150-200 лв месечно без да полагате някакви невероятни усилия, а след 6-7 мосеца кой знае, може и доста добри приходи да се правят" !?
Предвиждаш стремглаво увеличаване на потребителите/фирмите създаващи свои сайтове и имащи нужда от хостинг или прогресивно развиване на мрежата за препродажби!?

И за двете трябва да си в бранша, а ако разчиташ и на това че сте от един град трябва и да си доказан професионалист в града си. Ако човек е доказан професионалист и познато име може да продава доста повече неща свързани с професионалното му поприще. Ако си тръгнал в тази насока по-добре продавай комплексни решения не само хостинг. Продавай хостинг+уникален дизайн-готов темплейт+регистрация на домейн+техническа поддръжка - усилията са 2-3 пъти повече но печалбата ти може да е доста, доста по-добра
 
Re: Друга партньорска програма

Разбира се че е по-добре да се предлагат повече услуги, стига човек да може освен да ги предлага, да може и да ги извършва качествено и на време.

Иначе не предвиждам стремглаво увеличаване на потребителите/фирмите, просто давам някакъв примерен период. Някой ако наистина е доказан професионалист, може да прави повече продажби, друг може да прави по-малко, а трети може да не прави никакви :). Същото е ако ползвате партньорска програма с линкове/банери - ако сайтът ви не е посещаван, нормално да нямате продажби от него.

traki, та темата е кой от двата типа партньорски програми има по-голяма полза. Например ти лично смяташ ли, че за теб ще има по-голяма полза от лично предлагане на някакви услуги или предпочиташ банер/линк продажби?
 
Последно редактирано:
Re: Друга партньорска програма

аз лично съм за по-печелившия вариант и така поставен въпроса мисля че по-печелившо ще е комбинация от двата варианта.
В случая е необходимо да се отчете и факта че хората се доверяват на доказани имена. По тази логика може да пробваш да продаваш продукти и услуги на широко известна и позната компания директно, без да споменаваш името и, и да нямаш особен успех, а когато сложиш банер с името и потребителите разграничат твоя сайт и предлаганата качествена услуга или продукт от доказаната фирма тогава да купуват през теб защото си им полезен и могат да те припознаят като полезен посредник в задоволяването на нуждата си. Относително е да се каже кой ще е по-полезния вариант, всичко зависи от конкретния сайт и сферата на дейност.
 
Re: Друга партньорска програма

Реселър пакетите на хостинг комапаниите не предлагат ли точно същото.

Сават ти интерфейс да си продаваш акаунти в твоя пакет.

Май няма нищо ново в тази идея.

да ориентирай се към рислеър пакет ако искаш да се занимаваш с това
 

Горе