Друг въпрос за беклинкове

scoobydoo

Know you can!
Ето я гатанката 😉
Имаме четири сайта: A, B, C и D. Имаме два случая 1-ви и 2-ри.

1-ви случай:
А линква към С
В линква към С
A линква към D

2-ри случай:
А линква към С
В линква към С
А линква към В

Кой е верният отговор:
а) И в двата случая C получава една и съща линк тежест.
b) Във втория случай C получава по-малка линк тежест, понеже първия от двата линка, които сочат към него има линк към втория (тоест A към B).
c) Във втория случай C получава по-голяма линк тежест, понеже A не губи част от важността си към D, а я дава на B, който пък дава на C.

Последно редактирано:
Re: Друг въпрос за беклинкове

Задавал съм подобен въпрос, отговориха ми че по-добрият вариянт е :

3-ви случай:
А линква към С
В линква към С
А НЕ линква към B
ако може и D да линква към C 😀

Разбира се не съм сигурен, това ме посъветваха, другите да си кажат мнението.

Задавал съм подобен въпрос, отговориха ми че по-добрият вариянт е :

3-ви случай:
А линква към С
В линква към С
А НЕ линква към B
ако може и D да линква към C 😀

Разбира се не съм сигурен, това ме посъветваха, другите да си кажат мнението.

Тоест според това, което казваш верният отговор е b) и се губи някаква тежест заради това че сайт А има линк към В

Потърси за LinkWheel и ще ти стане ястна картината. Ако ги линкваш директно Google може и да не му хареса 🙂

А как да ги линква - по-заобиколно ?

Добра алтернатива е т.нар. тройна размяна. Сайт А линква към сайт Б, Сайт Б линква към сайт В, а Сайт В линква към сайт А. Това все още минава пред Гугъл, но не се знае докога 🙂

Някъде тук имаше мнение, че ако имаш няколко сайта с подобна тематика и всеки е насочен към всеки, Гугъл го приема добре това....

Добра алтернатива е т.нар. тройна размяна. Сайт А линква към сайт Б, Сайт Б линква към сайт В, а Сайт В линква към сайт А. Това все още минава пред Гугъл, но не се знае докога 🙂

Това е алтернатива за замяна на линкове, аз говорех за линкове без замяна : сайт А към сайт C, сайт Б към сайт C и тн. .....

Това, за което стана дума също ми е интересно, но като пуснах темата всъщност ме интересуваше следното: Това че някои от сайтовете, които линкват към даден сайт, имат линк по между си, кара ли гугъл да си мисли че те са на един и същи човек (и следователно намалява ли им важноста на линковете)?

Back
Горе