Дублиране на page title и description

it.vladimirov

New member
Добра вечер момчета и момичета,
каква е ситуацията: заел съм се за спорта (аз не съм специалист) да оптимизиран един сайт.
Направих му един бърз тест след като пипнах тук там, и получих следния резултат в една от секциите на теста:
site.jpg

Сайта е изграден на базата на WP Network - deskription и meta ги добавях ръчно като в основната (NETWORK) header.php ги вписах.
Да обаче network сайта има доста подсайтове и се оказва, че тия meta и deskription се прехвърлят на всеки подсайт и става голямо дублиране.

Питанията са ми следните:
- проблем ли са тези дублирания?
- как мога да ги добавя само в главния header.php, и те да не се добавят на всички останали ?
- нужно ли е да обикалям файл по файл ръчно да махам дублираните неща ?
- кой инструмент да използвам за подобряване на SEO в WP ?

Моля за разбиране, сигурно въпросите ми са много ламерски, ама трябва да започна от някъде.

Последно редактирано:
1 - Да
2 - Може да използваш Child theme ИЛИ custom field за целта или виж точка 4
3 - Ако може да го автоматизираш, ако не на ръка
4 - Yoast SEO е във момента текущия лидер, N:2 е All In One SEO Pack

Съгласен съм с това, което казваш, и практически е така, за първа точка иде реч, да - "проблем" е, но истинския проблем е когато нямаш достъп да го оправиш, тогава вече е истинския master craft, изкуството да оптимизираш с оковани ръце и крака - в процес съм на композиране на blog post по темата, практически.
Сиреч, идеята дори да нямаш идеалната конюнктура, включително особено оплескани onsite неща, пак е възможно да се движиш напред.

Да, говоря ти точно от corporate shiz ситуация от сега.

@SeoKungFu - ти си МЕГА ЧАСТЕН случай и мисля, че една вечер го обсъждахме със теб. Но това няма нищо общо със проблема на човека тук. Той има достъп до почти всичко, обаче не знае как да го използва.

Back
Горе