Дублирано съдържание

micobg

New member
На приблизително 100 страници от сайта съм сложил една форма за попълване и искам да има кратък текст (2-3 изречения) към нея, който да пояснява за какво става въпрос. Проблемът е, че на всяка страница това ще е един и същ текст, и след като го бях направил така преди време, gwt ми определи, като дума с най-голяма тежест една от думите в него. Има ли начин текста да е там, но Google да не го взема предвид? Ако с php правя проверка за googlebot и показвам текста само, ако не е той, това ще помогне ли?

За: Дублирано съдържание

Чувал съм такива неща. 😀 Трябва ли някак да ме заподозрат, за да проверяват дали не показвам различно съдържание на тях или си правят някакви регулярни проверки? Защото и в момента съм орязал разни неща за пред Google, белким зарежда по-бързо. 😉
И, разбира се, ако има някакво цивилизовано решение, с удоволствие ще го приложа.

Здравей, преди време Андон Иванов беше писал статия за таг, който забранява на Google да индексира част от текста, ако правилно съм те разбрал, мисля че ще свърши работа.
Статията може да видиш тук. 🙂

Благодаря много! Точно това търсех. Искаше ми се да има нещо такова, но не съм и предполагал, че наистина съществува. 😀

Правиш това дето не искаш да го вижда гугъл в отделна страница и я зареждаш с iframe в местата, където искаш. Забраняваш с robots.txt страницата в iframe-a и гугъл вижда само празна страница. Индексира я, но само и знае url-а, нищо друго. До колкото знам това е напълно позволено.

Re: За: Дублирано съдържание

Re: За: Дублирано съдържание

Правиш това дето не искаш да го вижда гугъл в отделна страница и я зареждаш с iframe в местата, където искаш. Забраняваш с robots.txt страницата в iframe-a и гугъл вижда само празна страница. Индексира я, но само и знае url-а, нищо друго. До колкото знам това е напълно позволено.

С googleoff ще стане много по-лесно 😉

Back
Горе