Един нов проект, дайте мнения

kirilbug

New member
Тия дни пуснах един нов проект www.astelo.eu
Дайте вашето мнение относно дизайн, функционалност и др.

Мерси предварително.

Re: Един нов проект, дайте мнения

Готино. Ето и моите въпроси:
- Необходимо ли е бутоните на менюто да се лепят за хедъра?
- Бутонът Покажи количката не се връзва с останалите
- Шрифтът на Условията (Times New Roman) - не ми допада. По-добре го направи и него Verdana
- Логото ми е мъгливо, като слогана почти не го виждам (може и да е от възрастта)
- Защо не сложиш Аналитикс, този брояч долу дразни?
- Правописни - поръката, интервал преди заплащате - все в условията + грешки в За нас
- За дистрибуция в София - ще проверя и ако има интерес, ще се свържа с теб

За сега това 🙂

Последно редактирано:

"Доставката на поръчаните от Вас вина се извършва безплатно* на територията на град Русе в рамките на осем работни часа от получаване на поръчката или в ден и час посочени от Вас. "

и чак най-долу четем - " * За безплатна доставка в град Русе, вашата поръчка трябва да е на минимална стойност от 30 лв. За поръчки под тази стойност към крайната сума се прибавят 3 лв. за транспорт."

Типичен балкански бизнес подход, наследен от Османската имерия и БКП, сега БПС - ако може да прекараме клиента пък след нас и потоп. С такова мислене, нито ще получите безплатни качествени съвети, нищо ще успеете в бизнес начинанието ВИ.

Дизайнът според мен се нуждае от сериозна доработка или промяна.
Освен изброените забележки от Изида, с които съм съгласен, бих добавил още:
- Изборът на 808пиксела широчина е нетипичен. Бих препоръчал да прегледаш - 960.gs
- Подредбата на елементите няма структура, помисли за Z-shape разположение.
- Типографията е разбъркана и бих ти препоръчал да не използваш серифни и санс-серифни шрифтове на една страница. Обръщай повече внимание на детайлите, а именно: слоганът е поне два пъти по-голям от логото и е зададен в пунктове, а всички други елементи са в пиксели.
- Цветовете не си пасват. Не използвай различни цветове за текста на подобни текстури - менюто и футера.
- Вътрешните страници не е лошо да следват един патерн и да бъдат с еднакъв шрифт/кегел и не центрирани.
- Има адски много правописни грешки.
Код
- Таблиците в менюто са ненужни - помисли за ol/ul.
- Не използвай инлайн стилове.

С малко усилия ще можеш да постигнеш доста добри резултати. Успех.

Благодаря за мненията!
Ще гледам да коригирам нещата.

Кириле, колегите направо те засипаха с неща за корекции. Според мен е приятен сайта, идеята е хубава, има още какво да се пипне, но по-скоро това са детайли. Аз мога само да ти обърна внимание на on-page seo-то. Виждам, че си се постарал, но ти липсват някой основни познания в тази област. Като стигнеш до seo, ми прати едно лично съобщение или по-добре мейл на seo@google-seo.info за да ти пратя конкретни инструкции какво да направиш с мета таховете и другите елементи които влияят на оптимизацията на сайта ти.

Бутоните в хоризонталното меню и логото дразнят. Логото е размазано, а при hover ефекта рябва да не са залепени белите боксове.

Back
Горе