SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ефект от закупуване на домейн за кратък и дълъг период от време

Debilev

Dimitar Dimitrov
Здравейте колеги!

Напоследък седя и си мисля дали тоя зоопарк Google ползва за критерии времето, за което е закупен един домейн? В момента нямам възможност да направя такъв сериозен тест, но пък може някой от вас да има наблюдения по казуса.

За да стане по-явно за какво говоря, ето примерче:

Пример с два или повече домейна, таргетиращи една и съща ниша и ключови думи:

Домейн А - закупен за период от 1 година
Домейн Б - закупен за период от 3 години
Домейн В - закупен за период от 5+ години

Опитвам се да намеря някаква логика в тази моя теза - в крайна сметка стигам до извода, че има смисъл Google да дава предимство на домейн, закупен за няколко години, защото това най-малкото е предпоставка за изграждане на Бранд.

Наистина би било интересно, ако някой колега има наблюдения над този фактор и сподели дали има изобщо някакъв ефект по отношение на позиционирането в SERPs.
 
Re: Ефект от закупуване на домейн за кратък и дълъг период от време

Според мен Гугъл няма как да гледа тези данни, просто защото няма достъп до тях в големи мащаби. API-то е ограничено сериозно дори за големите регистратори.

А и има домейн разширения, при които не се вижда за колко време е предплатен домейнът. Има и домейни, които не могат да се предплащат за повече от 1-2 години. Има и домейни, за които няма валиден whois протокол, примерно .EU
 
Re: Ефект от закупуване на домейн за кратък и дълъг период от време

Темата мисля, че се дискутира миналата година тук обстойно. Първо не можаха да се намерят доказателства че G може и има как да провери за колко време е закупен домейна, после още доста тези се развиха. И има смисъл и няма смисъл от това.....
 
Re: Ефект от закупуване на домейн за кратък и дълъг период от време

@cloxy
Браво, че намери директно същия въпрос :)

Иначе Мат успя да говори 1:41 минути без да каже нищо :D. Не отрече че се ползва обаче. Тоест ползва се някак все пак. Отрече че от тях са разбрали за това. Хаха. Мат така добре си подбира думите, че направо ще стане за политик.
 

Горе