SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Жалба до КЗП

Re: Жалба до КЗП

Целта на законите е да намалят нарушенията. Точно тази тема намаля спама. Лично аз знам за двама отказали се от идеята за спам заради тази тема (ъъ единия съм аз ; ). Тоест полза има !
 
Re: Жалба до КЗП

проблемът на законите е, че са неясни и абстрактно-теоритични. проблемът на четящите (или нечетящите) ги, е че поради възможността за широки интерпретации на недобре написаните закони, те "хитро" ги прочитат в контекста, на който тях им изнася.
виждал съм юристи да тълкуват един и същи закон по противоположни или слабо застъпващи се начини.

няма ли никъде публикуван официален, ясен и разбираем, общопризнат наръчник за това как се прави легален имейл маркетинг?

засега не бих ползвал имейл маркетинг като рекламно средство, поне не и докато не се изяснят нещата. не бих поел риска.

ПС: Защо импулс продължава да предлага детско портно, а именно frontal nudity на непълнолетни и малолетни лица от години и още не са свалени? Или поне да бяха наели някакъв модератор, който да преглежда снимките, преди да бъдат публикувани? как може да продължават да съществуват?

ПС2: Ако искам даден сайт да ми стане партньор в афилиейт програма и да ми праща трафик и им пратя имейл с предложението си, това спам ли е?
Ако предложа по имейл на магазин да започна да ги зареждам с моите продукти това спам ли е?
 
Последно редактирано:
За: Жалба до КЗП

За: Жалба до КЗП

В законите няма СПАМ! Има търговски съобщения. Поискани, непоискани.

Търговски съобщения

Чл. 5. (1) Търговски съобщения по смисъла на този закон са рекламни или други съобщения, представящи пряко или косвено стоките, услугите или репутацията на лицето, извършващо търговска или занаятчийска дейност или упражняващо регулирана професия.

(2) Не представляват търговски съобщения по смисъла на ал. 1 самостоятелното използване на:

1. информация, осигуряваща директен достъп до дейността на лицето, като наименованието на неговия домейн или адрес на електронна поща;

2. съобщения за стоките, услугите или репутацията на лицето, информацията за които е събрана по независим начин, без за това да е заплатено.

(3) Търговските съобщения, които са част от услуга или представляват услуга на информационното общество, трябва да отговарят на следните изисквания:

1. да бъдат лесно разпознавани като търговски;

2. да позволяват ясна индентификация на физическите или юридическите лица, от името на които са направени;

3. да определят ясно и недвусмислено условията за ползване на промоционни предложения, като отстъпки, премии и подаръци, ако включват такива;

4. да осигуряват лесен достъп до ясни и недвусмислени условия за участие в състезания и игри с обявени награди, ако съдържат такава информация;

5. да съдържат и информацията, предвидена в други нормативни актове.


Непоискани търговски съобщения

Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 24.12.2006 г.) Комисията за защита на потребителите води електронен регистър на електронните адреси на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения, по ред, определен с наредба на Министерския съвет.

(3) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на електронни адреси, вписани в регистъра по ал. 2.

(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

Обърнете внимание, че могат да ви пращат спам с името на домейна си безнаказано. Защото според закона ако само са си написали домейна (без да рекламират продуктите и услугите си) това не се наказва/забранява от закона. Например могат законно да ви пратят писмо (спам) с покана да попълните анкета и да сложат името на домейна си.
 
Последно редактирано:
За: Жалба до КЗП

За: Жалба до КЗП

Аз пък имам законното право да маркирам писмото като спам, ако преценя, че е такова и когато това го направят още 5 човека останалите потребители изобщо няма да видят "законните" писма, защото ще попадат директно в папката за спам на пощата.
 

Горе