Зает домейн

Poltargaista

VRETIEL
Колеги,
Направих кратко проучване за (ПРИМЕР) 1. tragediq.com и се оказа, че е свободно. След това потърсих за 2. tragedia.com, но то е заето. След кратка справка установих, че 2. е регистриран извън България (дори не обърнах внимание на регистратора), но интересното беше, че не ме допусна в него.
Та сега на въпросите...
Нали няма да има проблем с права ако регистрирам 1.?
От гледна точка на SEO дали ще има евентуални плюсове/минуси?
От гледна точка на BounceRate и объркване м/у потребителите според вас какъв е възможния проблем?
😱
Благодаря предварително на всички отзовали се.

Re: Зает домейн

А защо си мислиш, че ако е регистриран извън България, не може да е на български собственик. Освен това регистрация на typo домейни с цел да "улавяш" трафика на близкозвучащ домейн е против правилата на ICANN и лесно може да се отнеме на WIPO.

А защо си мислиш, че ако е регистриран извън България, не може да е на български собственик. Освен това регистрация на typo домейни с цел да "улавяш" трафика на близкозвучащ домейн е против правилата на ICANN и лесно може да се отнеме на WIPO.

То може и на български собственик да е. Просто не ме допусна до самия сайт, за да видя за какво става въпрос, а с проксита не ми се занимава.
Не целя да улавям ничий трафик... знаеш много добре, че при транслитерация от BG към EN често са спорни каузите "А, Y, Q" и прочее.
Затова исках да видя дали и темите на сайтовете си приличат... ако другия е на същата тема - отказвам се проекта. Ако е на друга тема - започвам да го развивам.
Беше ми интересно да чуя мнението и на по-запознати в тази област.
Благодаря все пак, не знаех, че може да се отнеме домейна така.

За въпросния tragedia.com най отгоре излиза следния надпис:
This domain has recently been listed in the marketplace at domainnamesales.com. Click here to inquire or call 1-800-385-8489.
може и да си го купиш, ако побързаш.

tragedia.com беше просто пример.
За да покажа казуса... домейна, който искам да регистрирам аз завършва на "Q", а вече закупения завършва на "А". :-]

@na-more.net, търсих и така. За домейна на 'A' не излиза нищо (все едно не съществува такъв сайт), а за този с 'Q' е разбираемо да не излиза нищо, след като дори няма регистриран такъв домейн.

Мисълта ми беше дали подобен typo домейн ще навреди? Защото рядко се срещат свободни .COM домейни и то от 1 КЛЮЧОВА дума. Трудно ли ще е да се запомни от потребителите, че правилния домейн е (ПРИМЕР) tragediq.com, а не tragedia.com? При положение, че на Български думата завършва на 'Я'.

Последно редактирано:

Back
Горе