Запазване на Link juice

pamir

New member
Здравейте, купих един домейн, който има беклинкове към несъществуващи в момента страници. Дали трябва да създам такива страници с 301 редирект към главната, за да запазя трафика и PageRank juice от тези линкове?

Инсталирах един WordPress plugin - Link Juice Keeper - но нещо не работи, не върши нищо.

За: Запазване на Link juice

Предполагам става дума за няколко страници. Защо не им запазиш адресите, а по възможност и текста да възстановиш ? Поне на най-важните ...

Мислех и аз за този вариант, но на практика тези страници като съдържание ще се разминават с основния сайт, пък мен целта ми е и по-висок PR на домейна... не е ли по-добре просто да сложа 301 към главната?

Т.е. новия сайт няма да е на темата на стария ?

Няма да е невъзможно връзките да станат нерелевантни и черно бели животни с човка да те нападнат в гръб 🙂

Тематиката не е тотално различна, близка е до стария сайт, но все пак, тези страници които са били преди не са съвсем релевантни на новия сайт - те са от предишна фирма.

Мога или да ги възстановя с нов текст на подобна тема, или да сложа стария текст, или 301...

Back
Горе