Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

cloxy

Super Moderator
Екип
Вече от доста време си използвам стандартна поща през IMAP и съм най-щастливия човек на света, без всички "екстри", които изсипаха напоследък в Gmail. Обаче остава едно нещо, което ме тормози и то е, че Google навсякъде лансира собствената си поща, а главната ми се води алтернативна. А аз тази в Gmail не я използвам изобщо и не ми трябва.

Искам да си закрия само Gmail акаунта (а не целия Google акаунт). Аз съм потребител още от времето, когато нямаше Gmail и когато се логваше със собствен мейл. Сега това също е възможно, знам и как да си изтрия Gmail акаунта - от тук. Въпросът ми е дали е безопасно и точно какво ще последва от това?

Ясно е, че останалите ми услуги ще продължат да работят, алтернативния ми мейл ще стане главен отново, както си беше преди. Притеснявам се само за едно нещо - за услуги като Google+ страници, AdWords и Analytics, където клиенти са ми давали достъп до техни страници/акаунти/статистики. Този достъп е даван на мейлът от Gmail и не е ясно дали ще се запази при смяната.

Разбира се, ще пробвам с друг акаунт, преди да го правя. Но ако някой се сеща за други евентуални проблеми, моля да сподели.

Re: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

Отдавна съм си затрил gmail акаунта, след това ми искаха друг алтернативен e-mail на който да прехвърлят останалите услуги (като analytics,wmt) и всичко останало си беше ок.

За: Re: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

За: Re: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

Аз съм пред същата дилема, но за Google+, който активирах по погрешка. В тоя акаунт ми е и Адсенс и колкото пъти тръгвам да трия Г+, но така е обяснена процедурата, че не е ясно дали няма да замине всичко. Така, че засега си го държа , но не публикувам нищо там. Според мен не го закачай. Не виждам какво ти пречи.

Re: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

Тъй като преди малко си премахнах Gmail акаунта от Google акаунта и вече всичко се води на моя фирмен майл, мога да споделя малко опит.

На кратко - нищо фатално не се случи. Всички достъпи, които клиенти са ми давали на gmail-ската поща за Analytics, AdWords, Webmaster Tools и Google+ Страници са запазени. Отсрещната страна вече вижда новия ми мейл.

Всички логини с OpenID-то на Google също работят. Всичко се правеше именно заради OpenID-то, за да мога да се логвам навсякъде с истинския си мейл, както и да си свързвам вече създадени акаунти с него, а не да ми се създава втори профил с Gmail.

Това е, не е страшно. Който иска може спокойно да си изтрие Gmail пощата и да я замени с такава на собствен домейн.

За: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

За: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

A с Google+ акаунта който е привързан към него какво се случи ?

Re: За: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

Re: За: Затваряне/изтриване само на Gmail акаунт

A с Google+ акаунта който е привързан към него какво се случи ?

Работи си, просто и той се води вече на новия мейл. Страници, достъпи... всичко си стои.

Дори още мога да се логвам със старата си поща, тя ми се пази и ако реша, мога да си я върна.

Back
Горе