Защита чрез IP но с изключения

borislav123

New member
Колеги

моят клиент иска да защитя сайта му - да не се вижда от България , но само той и аз да го виждаме

обаче аз съм с динамично IP (БТК), така че - как да задам цял клас / диапазон IP-та, че дори и след смяна на ИП-то ми от доставчика да го виждам ???

За: Защита чрез IP но с изключения

Код:
 allow from 192.168.0.0/24

примерно така можеш да дадеш достъп на IP-тата от 192.168.0.1 - 192.168.0.254

Ако си наясно с това към коя мрежа принадлежат твоите IP-та, може да се зададе по този начин.

... и не забравяй да спреш кеширането от търсачките, иначе ще може да четат сайта през кеша

<meta name="googlebot" content="noarchive" />
<meta name="robots" content="noarchive" />

... и не забравяй да спреш кеширането от търсачките, иначе ще може да четат сайта през кеша

<meta name="googlebot" content="noarchive" />
<meta name="robots" content="noarchive" />

... и да забрани всички публични проксита в Интернет 😀 Това със забраната по IP се заобикаля толкова елементарно, че всеки келеш с интернет ще прочете сайта.

... и да забрани всички публични проксита в Интернет 😀 Това със забраната по IP се заобикаля толкова елементарно, че всеки келеш с интернет ще прочете сайта.

Така е, но преобладаващата част от потребителите нямат представа какво са публични проксита или тор. От друга страна българи пътуват в чужбина и ползват интернет, особено по празниците 🙂 Според мен целта на упражнението е по-скоро статистическа, отколкото стриктна, а забраната за кеширане ще подобри много статистиката 🙂

Back
Горе