Защо ме показва само в блогове на Гугъл

yarkost

New member
Значи ето каква е ситуацията - блога си има пингове,фийдове итн и всеки уникален пост си излиза на първо място в Гугъл, но само при търсенето в блогове, което надали е много полезно за мен. На първа страница в нормалните резултати излиза само главната страница и то не винаги. Говоря за търсене със заглавието на пост-а. Към всеки пост има линкове от topbloglog и още един сайт.

Някой да има подобен случай и да даде насоки ?

Re: Защо ме показва само в блогове на Гугъл

точно поради тази причина си махнах блога от topbloglog - може и да дава повече трафик, но и аз искам да си излизат моите страници индексирани, а не topbloglog svejo и т.н. Случвало ми се е с поне 10 доста търсени ключови думи и затова вече нищо не слагам в svejo (дори и с подобно заглавие) и си махнах блога от topbloglog.
Просто този тип сайтове са по-добре оптимизирани и въпреки че е duplicate пак се класират напред.

Как да си изтрия профила в топблоглог?

аз писах във форума им. Профила ми остана. Дори и профила на блоговете - само постовете помолих да ми ги изтрият. Всичко мина гладко.

Е и какво трябва да значи това - щом съм регистриран в топблоглог гугъл решава че съм блог и мога да бъда показван само в резултатите от блогове ? duplicate ? - там излиза само кратко описание на всеки пост и заглавието

TBL дава директен линк без nofollow към оригиналната статия и блог и показва само description от rss-a. Въпреки това, към края на 2009-та, с плавното преминаване към Caffeine, Google започна да подава значително повече посещения към страниците в моя сайт.

Вместо да ме залеете сега с requests, с които да излизате от класацията, помислете за по-качествено решение (все пак има хиляди агрегатори, няма да ви е по силите да излезете от всички):

1. delay-нете си rss-ите. Ако искате, ще помисля за solution, който delay-ва WP блог (без feedburner) специфично за по юзър агент за tbl, alfarss, 3rdnews и т.н. Delay от 30 минути или 1 час би трябвало да е достатъчен (ако има активиран feedburner, трябва да се delay-не фийдбърнъра). Така Google ще попадне първо на вашия сайт, после в агрегаторите и шансът да се обърка ще спадне драстично.

2. Когато entwickler реши да си трие блога, предложих втори вариант - опционално излизане БЕЗ описание в TBL.

TBL се ползва от доста хора за следене на блогосферата и съм заинтересован тя да бъде напълно покрита, т.е. да излизат статии от всички блогове, не от всички блогове без 1 или 10.

p.s. отворен съм за предложения.

p.s.2. повечето агрегатори и sharing сайтове (като свежо) търсят това като ефект и слагат nofollow връзки.

Ето как се прави:

http://wpengineer.com/publish-the-feed-later/
http://oggin.net/answers/rss-control/

Идеята ми беше, че може да се направи отлагане само за определени агрегатори, но ако имаш FeedBurner - по-скоро ще стане отлагане за всички, щото веднъж подадеш ли го на FB нямаш контрол какво се случва.

Back
Горе