SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Защо сайта ми е толкова зле в Google

M

mvmrik

Guest
Не мога да си обясня защо сайта http://bgfirmi.net е толкова зле. Онтачало тръгна добре и почнаха да влизат по 300-400 уникални дневно от google.com и всичко се сгромоляса изведнъж. Сайта го има от около 2 месеца и засега седи на това положение. Иначе има PR4, но излиза много, много назад в резултатите от търсене. Каква е причината според вас, защото в началото не беше така, а след добрия старт всичко се разпадна?
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

златно правило на Google е да бута новите сайтове напред в началото...после си ги праща там дето им е мястото ;)

ОК, съгласен съм, но с времето би трябвало да се оправят нещата, а гледам че нищо не става. Какво да направя, да разменям линкове ли, да плащам за линкове в други сайтове ли... и аз се чудя.
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

и моят сайт след 6 месеца от както беше пуснат изведнуж се снижи доста в гоогле от 1 на 10 страница отиде след 1-2 месеца се оправи и сега има двойно повече посещения от гооле от преди да падне назат, през това време какво ли не направих по сео-то но нямаше ефект и накрая прочетох че гоогле обича повече домейни с по дълъг срок защото тези едногодишно платените може би да са спам сайтове абе незнам ама купих домейна за още 4 години напред и след 2 седмици се издигнах в гоогле но не казвам че е от това :)
 
Последно редактирано:
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

Линкове от силни, авторитетни сайтове винаги помагат. Ако нямаш такива, може би следва да помислиш откъде да се снабдиш с тях.

А, и уникално съдържание - винаги е за предпочитане, според мен поне.
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

Аз имам подобен въпрос и за да не наспамвам форума с 100 еднакти теми пиша тук.

Сайта ми за тунинг беше на първа страница, но поради ред причини нямах време да пиша статиите си и бях сключил договорка (формална), между труги автомобилни медии, на които да ползвам авторските новини. Какво се получи? Получи се адското дублирано съдържание, и от първа отинох на 6-7 страница, а както всички добре знаете никой не стига до там :) (почти никой). От близо 2 месеца намирам време да пиша авторски новини почти ежедневно, но все още си стоя на шеста страница. И тук се появява въпроса: "какво да правя с дублираното съдържание?" Да го махна ли от сайта или след време неговата тежест отслабва?
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

Хипнотик, може би аз не съм най-точния човек, който да отговори, но все пак ще опитам.

Според мен, не махай дублираното съдържание, а просто си работи по посока на създаване на ново и уникално такова.

Според мен, с течение на времето (не знам колко време е нужно) оригиналните статии ще заемат своите места (естествено, ако и всичко останало по сайта е ОК - онпейдж, офпейдж оптимизация и т.н.).

Но нека и други хора кажат, разбира се.
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

И аз не съм кой знае какъв сео познавач, но имам някой мои наблюдения и всякаш когато човек прилага стари сео методи, вместо да има ефект... то напротив, още по-зле се получава :( И ми е направило впечатление, че един от най-лошите методи за скрита реклама е именно, чрез пукликуването на домейна в даден форум или статия... особено ако сайта е по-популярен... ефекта е много интересен. Въпросният популярен сайт вместо да ти помогне и да издигне твоят сайт, то при търсене показва първо линк към статията и чак след това сайта който си рекламирал... малко се отплеснах по темата... по въпроса на момчето.. предполагам, че за момента ще се наложи да изчакаш и да видиш как ще вървят позициите.. Братовчеде и за тебе се отнася това... потрай и виш какво ще стане.
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

Е да, но какво става сега... Пиша си авторски статии, от MAXI Tuning ми ги копират (дори и понякога с правописните грешки), и излизат на много по-предно място... ДА, прави ми удоволствие да гледам че световно известното списание MAXI Tuning публикува мои статии, но ме е яд че аз съм си играл да превеждам, да сверявам данните, да мисля ключови думи за всяка отделна новина, и в един момент те ме копират и ми взимат от трафика... Защо аз го отнесох за дублирано съдържание, а те не?
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

Значи, ако някой ти копира съдържанието и това ти пречи, обезателно направи постъпки да ги предупредиш да спрат да копират или да ти заплащат за труда.

Нямат право да ти копират съдържанието без твое писмено разрешение, ако лиценза, под който публикуваш е "Всички права запазени" и ако текстовете или снимките са твое дело.
 
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

Според мен в момента пускай само ново съдържание и задръж със линкването от други места. Не махай дублираното. Сигурен съм, че то няма нищо общо. Знам поне 5 сайта в една област която ме интересува които са само от дублирано съдържание над 90% и си се позиционират прекрасно. Аз имах същия случай с един блог. Там нямаше дублирано съдъжание и в един момент отиде незнайно на коя страница. Излизаше на последно място само при търсене на много специфичен израз. И аз реших само да слагам от време н време по нещо ново примерно 1-2 пъти на месец. Сайта се оправи сам след около 4 месеца и пак е на 1 страница. В момента имам сайт с който се случи същото (има само уникално съдържание) и му прилагам същата тактика и смятам че до нова година ще е ок. В същото време имам сайт пуснат по същото време, на същата платформа и съм работил по него по същия начин и той се развива прекрасно.
 
Последно редактирано:
Re: Защо сайта ми е толкова зле в Google

проблема идва най-вероятно от това, че ти копират съдържанието. Изглежда техния сайт с по добро сео и индексира статията много по бързо отколкото статия в твоя сайт, така се оказва, че твоя сайт е тоя дето копира. Най-добре им пиши имейл да не копират, ако не се консултирай с адвокат какво може да направиш :)
Един съвет:
Използването на материални от сайта е разрешено, само при позоваването на YES-RACE.Net | YES-RACE ® 2007
Това може да го махнеш и да сложиш:
Използването на материални от сайта е напълно забранено без съгласието на YES-RACE ® 2008. Всички права запазени.
Иначе не махай дублираното съдържание ;) Вкарвай още линкове и ще може и без адвокати и глупости да се оправиш :)
 

Горе