За акуратноста на Google external tool

sdd

New member
Значи гледах че за "развод" показва 12 000 търсения на месец. После обаче проверих че сайта който е на първо място за тая дума има общо 200на посещения на ден. Е защо толкова малко след като според Г. има 12000 търсения на месец което значи средно по 400 на ден.

Re: За акуратноста на Google external tool

Инструментът надува данните за търсенето с поне 3-4 пъти за България, поне по мои наблюдения. Става само за сравняване на пропорции на трафика и да се следят трендовете най-общо, но нищо повече. Лично мнение.

Ми за мини сайт става , кво , с 10на статии няколко линка и при тая липса на конкуренция си готов. Само че ако ще има по 50 посещения на ден не си струва. Виж 400-500 за мини сайт ще е супер . Това по груби сметки означава около 500лв на година от адсенс да речем

Ми ще се радвам някой който има сайт на 1во място по определена дума да даде някакво мнение. А има ли някой да ме насочи към по коректен инструмент?

Ми нормално. Колко да е!? Зависи и за какво се бори първия сайт, защото търсенията за [развод] са 1000 месечно

Пак там го видях, с отметки на "Да се показват само идеи, тясно свързани с думите ми за търсене" и Типове съвпадение [Точно]

ясно , значи инструмента показва не за конкретната дума ами и за всеки лонг тейл израз където думата е спомената. Добре тогава аз как да се ориентирам по лесно? Как да отсявам ? Той как е получил тия 1000 търсения на месец?

ОПпа писали сме по едно и също време 🙂

ясно , значи инструмента показва не за конкретната дума ами и за всеки лонг тейл израз където думата е спомената. Добре тогава аз как да се ориентирам по лесно? Как да отсявам ? Той как е получил тия 1000 търсения на месец?

ОПпа писали сме по едно и също време 🙂

то е ясно че Г дава инфо за думи на БГски и за БГ на причнипа 1 към гьотере.
Пример: сайт със 7 главни кл.д. всички в топ 5 на Г.бг с 1,2,3 място най-вече. Общо за тия 7 думи по [] и "" Г дава към 45 000 търсения.
Реално повече от 25 000 не идват.
Прави си сметката.

Не си струва да се занимаваш с тази ниша, освен ако не си бракоразводен адвокат 🙂

Хвани някоя ниша на английски с 2 000 000 търсения на месец само в щатите и поразгледай за някой по-дълъг израз от 2-3-4 думи, със що-годе добра цена на клик, ако и конкуренцията е слаба още по-добре. И усилията и притесненията ще са ти по-малко, а възвращаемостта е в пъти повече.

мда , съгласен съм , то сега като използвам тия филтри излиза, че търсенията за определени думи са направо смешни, например думи като "бизнес" и.т.н.

• Рекламна площ на Adwords над натуралните резултати
  • Привлекателността на тайтъла и снипета
  • площта, която заема конкуренията отдолу/отгоре
всичко това пряко влияе на CTR-а

мда , съгласен съм , то сега като използвам тия филтри излиза, че търсенията за определени думи са направо смешни, например думи като "бизнес" и.т.н.

Покрай думи като бизнес и пари и банки можеш да хванеш нещо странично, но пак зависи, не знам дали си струва.
В подписа ми имам един сайт за Бизнес идеи, пуснах го преди 3 седмици. Оттогава грам не съм се занимавал с него, прави десетина посещения дневно, ще го видя какво може да изкара покрай думата бизнес, но не очаквам чудеса.

Аз имам такъв сайт също даже съм доста напред в Г, но не очаквах много. Еднственият сайт, който печели от това е НоваВизия.ком на Тодор Христов, но той е създаван методично в продължение на 4 години за да достигне да това ниво. Просто сайт който се пуска ей така няма никакъв шанс. В случая на тодор христов е по-скоро наложена марката и.т.н. и се наслагва 4 годишен труд. Брат му също създаде успешен модел следвайки неговите стъпки и си осигури приходи и работа именно чрез медията си . Ето това са модели за пример , но следва да покажат че за да има смисъл с БГ сайт то той трябва да ти отнема доста време и да е 1 или най много 2-3 зависи дали се занимаваш фул тайм , докато с англ. сайтове може и да направиш мини сайтче и пак да имаш 100на долара на месец от там.

Бизнес модели има всякакви. На Христови модела е много добър, но монетизацията при тях е повече косвена и сайтовете са по-скоро инструмент за постигането и. Всеки си избира начина и модела, важното е накрая като удари чертата да си струва.

Просто лошото в БГ е че няма много голяма аудитория и едва ли не усилията и работата ти се явяват напразни освен ако не правиш съновници или сайтове за някакви сериали. И аз не знам има ли хубави ниши с много посещения в БГ?

И аз не знам има ли хубави ниши с много посещения в БГ?

има, просто не са толкова тесни

Back
Горе