За синонимните речници?

seom1

Banned
Ползвате ли ги за копиране/пренаписване на съдържание на български?
Виждам че има само онлайн речници, някой има ли собствен синонимен речник (база данни) да сподели/продаде тук.
По скоро ме интересува дали ги ползвате, затова не е в пазар.

Re: За синонимните речници?

Аз имам и го използвам.
Всъщност той е общодостъпен - само трябва да потърсиш 🙂 Но не е в много удобен формат за употреба.
Под удобен разбирам в две mysql таблици 🙂

да вече и аз имам, но още не го ползвам.
прав си, общодостъпен е и не е удобен.
Аз го обработих и сега имам речник с 23 000 синонимни гнезда, всяко с 2-6/7 синонима.
Може би да питам ако има интерес някой да го купи да пусна тема в пазар.

Ползвате ли ги за копиране/пренаписване на съдържание на български?
Виждам че има само онлайн речници, някой има ли собствен синонимен речник (база данни) да сподели/продаде тук.
По скоро ме интересува дали ги ползвате, затова не е в пазар.
Трябва да се внимава с това „копиране/пренаписване“, защото Гугъл също има синонимен речник и му е много удобен за ползване !

да вече и аз имам, но още не го ползвам.
прав си, общодостъпен е и не е удобен.
Аз го обработих и сега имам речник с 23 000 синонимни гнезда, всяко с 2-6/7 синонима.
Може би да питам ако има интерес някой да го купи да пусна тема в пазар.

Ти го пусни пък може да се намери някой.

Знам че Г има синон. речник. Затова и още не го ползвам.
Въпроса към ползващите синоними-колко процента уникалност се получава и какъв софт пролзвате тъй като бг език е малко граматически сложен, с всичкото члениване и родове,
напр имаме:

PHP:
вратата се отваряше

и синоними:

PHP:
врата: порта
отваря: открехва

как решавате проблема със м.р. ед. ч и члениването?

Тоя речник на опен офис е бинарен, поне това което видях.

Последно редактирано:

Знам че Г има синон. речник. Затова и още не го ]

Тоя речник на опен офис е бинарен, поне това което видях.

на второ четене ще забележиш че речника е обикновен текстов файл 🙂

Хм това след като се инсталира ли.
Щото аз свалих един oxt нещо си файл?

http://bgoffice.svn.sourceforge.net/viewvc/bgoffice/trunk/dictionaries/data/thesaurus/

И да черпите по една бира като ме видите.

Речника е същия като на ООо.

да, оказа се че аз имам същия речник, но от 3 място. Явно всички ползват това. Тъй като е във недобър формат трябва си малко масаж, но накрая става.
Аз затова питах дали някой иска да купи готовия форматиран вяриант, ако не му се занимава/не знае как с форматиране.

да, оказа се че аз имам същия речник, но от 3 място. Явно всички ползват това. Тъй като е във недобър формат трябва си малко масаж, но накрая става.
Аз затова питах дали някой иска да купи готовия форматиран вяриант, ако не му се занимава/не знае как с форматиране.

пусни го в пазар и ще разбереш какъв интерес има 🙂

Ти искаш да ми продаваш труда, а? 😉

А случайно да си прочел лиценза GPL, под който се разпространява и има някакви задължения на лицата правили промени и искащи да продават нещата. 😉

Т.е. според лиценза купувача има същите права като теб. И може и той да го продава и дори може свободно да го качи за сваляне.

Ако си направил някакви промени (да го преформатираш, примерно). Ако е за твое ползване е ОК. Ама ако искаш да го правиш нещо друго трябва да върнеш на автора промените или да ги публикуваш свободно за сваляне. 😉

А най-лесно е да ползваш сайт в подписа ми. Бях забравил за него. Има доста повече екстри от форматирания формат, който ти предлагаш. 😉

Аз имам и го използвам.
Всъщност той е общодостъпен - само трябва да потърсиш 🙂 Но не е в много удобен формат за употреба.
Под удобен разбирам в две mysql таблици 🙂

търсих го този с sql таблиците но не намерих
ще съм ти благодарен ако помогнеш с линк

Back
Горе