SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Избор на интернет рекламна мрежа

Abadon_

New member
Здравейте,

След като останах без работа реших че искам да развивам онлайн бизнес и да се развивам в уеб. Като правя сайтове от които да се издържам. Почнах с едно такова за интимни запознанства От старта му на 15 февруари до момента според google analytics имам следните показатели:
Site Usage

45,575 Visits

Previous: 7,513 (+506.62%)

742,336 Pageviews

Previous: 131,912 (+462.75%)

16.29 Pages/Visit

Previous: 17.56 (-7.23%)

19.90% Bounce Rate

Previous: 15.99% (+24.49%)

00:10:19 Avg. Time on Site

Previous: 00:09:41 (+6.67%)

40.34% % New Visits

Previous: 36.94% (+9.20%)

Visitors overview
19,552 Visitors

Не знам колко са добри тези показатели тъй като това е първият ми сайт, но мисля че вече мога да имам някаква реклама от която да изкарвам нещо.

Въпроса ми е от коя рекламна мрежа сте най-доволни? Кои плащат най-много, на кои може да се разчита че са коректни при плащанията и т.н. Искам просто хората ползвали различни мрежи да споделят опит относно Easytrader, Еxchange.bg, Easyads, Adv.bg или някаква друга коя е най-удачния избор? Или пък да си търся клиенти на които да продам рекламно пространство? Как си намирате такива?

Предварително благодаря на всички!
 
Последно редактирано от модератор:
Re: Избор на интернет рекламна мрежа

Здравей.
Нека споделя скромния си опит.

Първо не си споменал най-голямата рекламна мрежа, тази на Google Adsense. За нея бих ти казал че има най-голямо разнообразие от реклами и че автоматично се показват реклами свързани с твоя сайт. Това е много добре и мисля че помага за повече кликове. Различните кликове носят различна сума, като тя се определя от различни фактори, предимно от конкуренцията в нишата. Средно при мен цената на клик е няколко цента, като има кликове по 1 цент има и по 1 долар.

Относно тези мрежи, които си изброил не мога да коментирам, понеже не съм ги ползвал.

Друга за която се сещам е новата мрежа на Garga.biz, те дават точно 9 стотинки на цък. При тях проблема поне за сега е че няма много рекламодатели (по мое наблюдение). Предимно се показва реклама на тяхната мрежа, която пак ти носи 9 стотинки на клик, но има ниска цъкаемост (по мое наблюдение).

Директно с рекламодатели се печели най-много ако си намериш такива. Аз примерно слагам реклама от рекламодатели (когато имам поръчки), на цена поне малко по-висока от тази която печеля с другите реклами. А когато нямам слагам на различни рекламни мрежи, предимно от гугъл.

Също може да помислиш и за някоя афилиейт програма.

Относно рекламните мрежи, ще ти препоръчам да експериментираш и да видиш, коя ти носи най-много лично на теб.

Така.. Изприказваш доста неща, някои от които са си мое мнение, надявам се да не започнат спорове и спам.

Поздрави и успех.
 
Последно редактирано:

Горе