SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Избор на CMS?

Здравейте!

Бих искал да попитам според Вас коя платформа е най-подходяща за т.н. "социалка" или сайт за директории? Знам, че това са 2 различни неща и има няколко opensource готови платформи, но въпроса ми конкретно е:
- Коя най-малко ще товари на един нормален споделен хостинг, защото бих искал да тествам на такъв, разбираемо;
- Коя е най-сигурната срещу хакване и поддържана, макар че нарочат ли те - няма оттърване, ще минат през комшията;
- Същевременно да е многофункционална и да има голям избор както на хубави темплейти, така и лесно да могат да се модифицират?

Пускам тази тема, защото сигурно много хора се питат подобно на мен и искат да екпериментират по някакъв начин. Ясно е в същото време, че няма универсално добро нещо за всичко, както и хубавите не са безплатни. Запознат съм с wordpress в известна степен добре и съм доволен като цяло, но ми се иска да поработя върху нещо различно и разширя познанията си и по други платформи.
 
Re: Избор на CMS?

Аз лично не съм чувал за FREE CMS "социалка" която отговаря на твоите критерии.....
Пробвал ли си PLIGG?
 
За: Избор на CMS?

За: Избор на CMS?

Да, тествах я на localhost-a. Добре изглежда, превежда се лесно, може да се барне и като дизайн да стане добре. Но четох за някакви експлойти за нея и не зная колко е сигурна и дали са я ъпдейтнали. А и не виждам начин как да разбера колко товари, тъй като не ми прави впечетление на компютъра с xampp. Ще ми се преди да поръчам подходящ домейн, все пак да има някаква подготвена база. Phplinkderictory също ми допада. Бих искал да е WP, но плъгините за подобна социализация са повечето платени и не намирам свестни безплатни.
 
Re: Избор на CMS?

Phplinkderictory мисля, че не беше безплатна. Има доста добра поддръжка, и не съм чувал за пробиви при нея. Доста безплатни скинове/темплейти. Нова не е скрипт нито за социалки, нито за артикъл директории.
Ако си свикнал с WordPress - пробвай тази тема: PlusOne Create and Manage a mini social media site using WordPress
 

Горе