SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Изграждане на сателитни сайтове

hatre

New member
Имам няколко въпроса относно сателитките
1. Ако част от сателитите са блогове (поддомени), тяхната тежест много по-малка ли ще бъди от колкото собствени домейни.
2. Като се поставят линкове към сателитите и сайта, който ще се класира, има ли някаква схема в линковете, освен че трябва да са поставени в смислени изречения част от публикация. Има ли значение дали всеки сателит ще праща към всеки или 1 , 2 , 3 пращат към 4,5,6, а те към основния сайт.
3. Има ли значение дали всички сателити има входящи линкове от едни и същи сайтове или от различни (ако имам 300 входящи линка към всеки сателит, или 50 но на всеки ще са от различни сайтове, в кой от двата случая ще е по добре.)
4. Когато се правят регистрации и се пишат някакви статии, дали ще е по-добре ако нарочно не се шише името името на сайта, защото ако се пише винаги на гъгула ще му е ясно че ги е правил един и същ човек (все едно реклама на нящо).
5. Има ли значение разменените линкове между сателитите дали ще в началната страница (например ако са най-горе на страницата в първите 200 символа, линка ще е най-силен), или в публикациите само, които след време няма да се на началната страница
6. И накрая гъгула със сигурност ще разбере че тези сайтове са сателити, защото само между тях има двупосочни линкове, а от къде на къде ще дава тежест като един сайт има сателити, без значение че имат уникално съдържание и входящи линкове, може ли по някакъв начин да се заблуди ГГ за да си мисли че те нме са сателити а други (също както конкурентните ) и да даде на основния сайт голямо предимство пред конкуренцията, например това да се прави като уместно не се слагат линкове всеки сателит към всеки или мне всеки сателит да има линкове към основния сайт.
Ако някой ми отговори, в зависимост от отговорите ще имам още въпроси.
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

как ми се иска аз да се пробвам да отговоря, но не съм достатъчно вещ още, затова ще оставя по-опитните да се изкажат.
аз ще чета с интерес, защото и мен ме интересуват отговорите на тези въпроси
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

1. Зависи от тежестта на домейна/поддомейна - според мен няма разлика, стига въпросния сателит да е читав.
2. Схеми има много: търсиш link wheel в гоогле и ще си избереш
3. Тук отговор няма - едните казват "колкото повече, толкова повече" другите ... "релевантни и качествени линкове"
4. Има някакво отношение към гоогле/новини - не знам казано честно
5. Виж схемите във въпрос 2
6. Не блъскай двупосочни линкове ТОЙ може и да не разбере

пп. много лично и непрофесионално мнение
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

hatre, То въпросите ти са си с обем направо за цяла платена консултация :)

в зависимост от отговорите ще имам още въпроси.

Това не ми звучи добре, може би и затова спецове не ти отговориха до момента ;)
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

Аз лично смятам да използвам пирамидална структура, а не wheel.

Просто ми се вижда по-естествена, като нормални сайтове. Всеки цитира по-висшестоящия от него...

Вероятно няма да е така ефективна, тъй като сателитите няма да се ранкват сами, но пък за мен е по-сигурно, тъй като е по-малка вероятността от засечка.

Сателите трябва да са от отделни акаунти (блогспот) или на отделни ip-та (собсвен хост).
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

toto7766 МЕРСИ много, писах че ще има и други въпроси, защото се колебаех точно как да формулирам въпросите си, ще ги вида тези схеми "ink wheel", пирамиди и други и едва ли тези са за "платена консултация", защото все още нищо не знам за това seo. Скоро намерих това http://sites.google.com/site/ дали тук сайтовете ще имат голяма тежест, защото се говори, че за блогер, като се направи на кирилица домейн, се класира много добре, а също така структурата на блогер е точно такава каквато ГГ иска да е. Ако някой може да каже някакви добри сайтове за писани на статии или блогове, които са стари и ще влияят на класацията върху seo-то, ако пак някой каже, че тоева изисква «платена консултация» или искам прекалено много ОК.
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

1. Ако питаш дали самия факт че са поддомейни е проблем, не съм чувал такова нещо. Вече ако се поддомейни на един и същи домейн си е изцяло друга работа и там имаме проблем :).
2. Еми както казаха има много схеми, link wheels, не съм запознат по въпроса лично и не знам какво да ти препоръчам.
3. Според мен ще е по-добре да имат колкото се повече линкове. Едва ли google ще прави проблем че са от едни и същи сайтове. А и то едва ли ще станат абсолютно еднакви линковете към всеки сайт. За всеки случай можеш да ги направиш малко различни. Примерно ако говорим за 300 директории, прати всеки в по около 250 произволни или нещо такова. Че да не са абсолютно еднакви. Аз така бих направил.
4. Не разбрах.
5. Еми със сигурност има някакво значение, но там вече виш линк схемите от въпрос 2.
6. И това е към линк схемите.
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

ами като правя сателитите и им слагам ГГ мета тага, има ли нзачение дали всичките сайтове ще са на един и същ емейл или на ГГ не го интересува че може би един човек прави тези сайтове, то това е тъп въпрос но не знам
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

Еми тъпичък си е въпроса :) какво ти коства да са на различни мейли ...?
А още по тъп въпрос - Каква е връзата между мейла/сателита/гоогле ?
 
Re: Изграждане на сателитни сайтове

..... Ако някой може да каже някакви добри сайтове за писани на статии или блогове, които са стари и ще влияят на класацията върху seo-то, ако пак някой каже, че тоева изисква «платена консултация» или искам прекалено много ОК.
blogstudio.com, ovo.bg, wordpress.com, blog.com, sosblog.com, myblogsite.com, blogeasy.com, bloghi.com, blog.bg, log.bg, seloto.net, txt.bg
 
Последно редактирано:
Re: Изграждане на сателитни сайтове

ок, тъп въпрос, ами аз забелязвам, че като се слагат постоянно нови станици в сайта, той отива на по-горна позиция и обратно - надолу ако не се публикува нищо. Поставенето на линкове от други сайтове дали ще е алтернативен вариятн, или ако си направя още 5 сайта със същата тематика и почна в тях да пиша статии, в които да слагам линкове към сайта, така дали ще се запзи позицията му
 

Горе