Излезна вече Firefox 4.0 Final

uni-web

Banned
Въпреки че от Mozilla обещаха да пуснат финалната версия на Firefox 4.0 на 22-ри март, новият браузър вече циркулира из необятното Интернет пространство.

http://pcworld.bg/17050_firefox_40_final_e_dostapen_za_svalyane

🙂 От кога го чаках, само дано и адоните да си вървят с него.

Re: Излезна вече Firefox 4.0 Final

Сега ако ъпгрейдна, най-много 10% от добавките ми да работят 😀. Така че ще се чака 🙂.

При мен тези работят:
ColorZilla 2.5.5
DT Whois 1.7
Firebug 1.7.0
Html Validator 0.9.0.4
iMacros 7.1.1.2
InFormEnter 0.5.5.9
MeasureIt 0.4.7
Page Speed 1.10.2
PixelZoomer 1.2.1
RankChecker 1.8
SearchStatus 1.36
Speed Dial 0.9.5.8
Web Developer 1.1.9

При мен тези работят:
ColorZilla 2.5.5
DT Whois 1.7
Firebug 1.7.0
Html Validator 0.9.0.4
iMacros 7.1.1.2
InFormEnter 0.5.5.9
MeasureIt 0.4.7
Page Speed 1.10.2
PixelZoomer 1.2.1
RankChecker 1.8
SearchStatus 1.36
Speed Dial 0.9.5.8
Web Developer 1.1.9

Е значи спокойно може да се ъпгрейдне аз ползвам само RankChecker и SearchStatus 🙂

Бях с бетата, но като видях темата снощи и веднага ъпдейтнах. Бях приятно изненадан като видях, че всичките добавки работиха, с изключение на 2-3 Custom toolbar-а.
Що се отнася до останалото - определено е доста по-бърза от BETA версията, а и на SpeedTest-а с новия FireFox изкарах по-добри резултати, отколкото с Chrome. 😉

Охо, тогава и аз ще пробвам да ъпгрейда да видя кои ще работят.Ще пиша после.

ЕДИТ: Добавките са добре. Само тулбара на SEOMoz не ми работи и ще трябва за сега да съм без него 🙁. На colorzila добавката ми отиде отдясно иконката вместо от ляво както беше преди, но какво да се прави. Не е голям проблем. И нещо не се местят тези нещя дори и да съм в режим на кустомизиране. Бързината сега ще я тествам.

Последно редактирано:

Следните добавки не работят
NoDofollow
Google global

Относно бързината, ползвайки теста на Futuremark - Peacekeeper, се получи следното:

Firefox 3.6 - 3096
Firefox 4.0 - 4787
IE 8 - 1072
IE 9 - 6262
Chrome - 9664

Радвам се че има напредък спрямо предната версия. Щом вървим напред, значи всичко е ок. Иначе браво на IE, определено огромен напредък в бързината. Също и самия прозорец се отваря светкавично направо (в ie9). Chrome си е първенец обаче още 🙂.

Пуснах и аз на моето XP

1300899428230484_large.png

Добре се държи за сега, почти не ми зацикля, преди беше нещо ужасно, абсолютно всички добавки ми работят а използвам 15-18 🙂.

При натоварено ползване гълта доста ресурси, определено си е напредък спрямо предишната версия.

А да не забравя, новото организиране на добавките и новия изглед са много по-приятни.

При мен изплю грешка, че версията на glibc ми е стара. И тъй като не ми се занимава да си обновявам системата ще си ползвам старата версия.

много е далече от Хрома... след като ИЕ е пред него...

Ето моите резултати

http://adf.ly/w2TM

Интересно е, че след ФФ е само мобилния му събратим Фенек - резултата е от Dell Streak

и аз ъпдейтнат, и в сравнения със старата версия си е направо самолет 😀 само да не се чудите warning бутоните, които изкачат са силно видоизменени 🙂 с някакво ajax подобие иначе определено е по-добър от старата версия

при мен работи много по-бавно - не знам заради плъгини или нещо друго. А преди малко с 5 таба и беше заел 1 ГБ памет. И това, че са разменили open in new window и open in new tab ще ми отнеме малко време да свикна.

Аз лично пуснах теста без да изключвам нищо - в състоянието, в което ползвам браузърите

Викам си чакай да инсталирам и аз да го видя...
Табовете, десен бутон върху линк, липсата на менюта, href-а на линковете при hover -> 1:1 с Хром/Opera 🙂

ps - от 5 ад-она 3 имаха ъпдейт, но единия гръмна при инстал.
Иначе има подобрения де, видно е, но "иновации" липсват. 😀

Последно редактирано:

стига бе хора, менюто се вади с десен бутон на мишката .....всичко си е наред и ще си го полвам както винаги.

единственото готино нещо на което се радвам е ctrl+shift+e

Back
Горе