Изпадане от чичо Г

toniintro

New member
Днаес пуснах търсене на сайта ми по основна ключова дума да видя как е и останах втрещен. Просто го няма! Регистрацията му в бг директория е на 1 място на страница 2, а самия него го няма изобщо. До онзи ден беше между 40 и 60 място в мрежата. Пуснах да го търси в страници написани на български и там останах очуден. Доонзи ден на първа страница присъсваше 5 пъто от второ до 7 място сега има само 2 резултата. Дайте иди и съвети какво се е случило и какво да направя.

Re: Изпадане от чичо Г

Какво си променял по сайта?

Най странното е, че по сайта не е пипано нищо от месец, а от 6 дни сам на море и не го и закачам даже.
Току що го открих на 308 позиция. Нямам идея какво му се случи.

Последно редактирано:

Знам, че звучи малко глупаво, но пробвали с site:domainname.com ?! Напоследък засичам доста голям денс от страна на Google, възможно е изпадането да е временно, преди големият момент с ъпдейта 🙂

Ами или е временно или е необходимо да го "рефрешнеш" - с ново качествено съдържание и нови качествени линкове.
Сайта е онлайн аукцион, постоянно се сменя стоката в него. Когато се търси артикул, който го има в някой аукцион сайта излиза в първите 10. По ключова дума "onlain auction" изпадна само.

Стар перверзник е той, ако много пипаш по курвата, се захабавя и те изхвърля от публичния дом.

Речник:
той - чичо ти Гугъл
курвата - твоя сайт
пипаш - кънтент, дупликейтид, ню тайтъл енд дескрипшънс.
публични дом - търсачката

Е в такъв случай е възможно "вината" да не е в теб, а просто конкуренцията да работи усилено и да те изпреварват.

Е чак с 250 позиции на зад да ме метне?! Ебах и конкуренцията и усилената им работа ;-).

По вероятно е наистина да е перверзник чичо Г.
Интересно, че индексираните страници растът, а изпадна изведнъж. Ще пробвам да го напълня с нови стоки и да видим дали ще се промени нещо. Надявам се да е временно заради поредния ъпдейт, но знае ли човек.

Не се притеснявай, всичко е временно... преди всеки ъпдейт в повечето случаи така се получава, а и като гледам май са барали и по алгоритъма...

Back
Горе