Изпълнявам поръчки с следните езици: C++, PHP...

tehmarto

New member
Привет,

Имам опит със следните езици:
C++
PHP
HTML
CSS
SQL
JavaScript
AJAX
jQuery

Имам опит и с Smarty Template Engine.

РЕДАКТИРАНО (по желание на автора): Офертата вече не е валидна!

Поздрави.

Последно редактирано от модератор:
Re: Изпълнявам поръчки с следните езици: C++, PHP...

Имаш ли опит в писане на ботове за web?

Последно редактирано:

Имаш ли опит в писане на ботове за web?

кво ти трябва точно?
и да, ботовете винаги трябва се ползват с благородна цел, нещо като гугл бот 😉

Няма да е с лоша цел бота, най-вероятно търсене на изтекли домейни или нещо подобно 🙂 Ще ти пиша, ако реша да действам.

Искам да предупредя колегите, че човекът е много начинаещ и елементарната задача, която му дадох, за него се оказа нерешима и неизпълнена.
Ще разкажа за какво става дума, а после всеки да си прави сметката, дали да работи с ТС.
До колкото имам много сайтове и постоянно имам нужда от дребни и не чак толкова доработки, реших да го пробвам човека, какво може и как го прави.
Преди да му дам нещо по-сериозно.
Задачата е да се вкара един код, подобен на кода в САПЕ (за тези които продават там линкове, знаят за какво говоря), който код се състои от няколко реда.
Ето примерно и кода:
PHP:
<?php
   require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/....../.......php');
   $lmp = new lmp_client('........./........');
   $lmp->set_block_opts(300, 80, 12, 'h');
   print $lmp->print_links();
?>
Като този код трябваше да се вкара в няколко вида сайта на:
- Уордпрес
- HTML
- PHP
- tpl

За 4 дни плътно общуване и писане в Скайпа, кодът се появи на 1 от сайтовете.
На другите сайтове абсолютно безуспешно.
Като още от 2-рия ден разбрах, че нищо няма да стане и му предложих да се откаже и да му дам някой лев.
Той каза, че ще се оправи и ще се получи.
Днес ми заяви, че кодът не се получава не по негова вина и не знаел, там как работи самата система.
Като преди това ми искаше Базата Данни!!!!, като така и не разбрах, какво търси там.
Имаше и оправдание, че не можео така да прави сърч в сайта и трябвало да го свали локално.
т.е. аз му казвам, това да се появи под менюто.
За да намери къде се намира това "под менюто", на него му трябва сърч, в самият сайт, за да видел, къде пише "меню", в случая "категории"
Аз го попитах, ами ако го пише в базата данни, а не в шаблона, как ще го намериш?
Не получих отговор.
Та днес ми заяви, че той вина няма.
Аз му обясних за САПЕ и за това, че това е нещо подобно.
Ако на САПЕ сложи кода, ще се съглася, че моят нещо не е наред.
той се съгласи.
След около час борба и постоянни съобщения в САПЕ, че кодът не е сложен коректно ми заяви:
Цитирам от Скайпа:
[17:24:35] Мартин Ангелов: гледам че се появи
[17:24:35] Мартин Ангелов: links.db
[17:24:39] Мартин Ангелов: с линковете
[17:24:41] Мартин Ангелов: в папката на тва сапе
[17:24:55] Мартин Ангелов: и аз нема да търса що не иска бота им да покаже сайта
[17:24:56] Мартин Ангелов: попитай ги тях
В този момент аз вече онемях.
След това ми беше заявено:
[17:27:48] Мартин Ангелов: дай да правя нещо на което му имаме сорс кода
[17:28:31] SEOLab.bg: това е елементарна работа
ако с нея не се справяш
[17:28:41] SEOLab.bg: друго ме е страх да ти дам
[17:28:43] Мартин Ангелов: ма аз напраих това елементарното
[17:28:48] Мартин Ангелов: което написа че трябва да се направи
[17:28:53] Мартин Ангелов: тва че това не работи
[17:28:53] Мартин Ангелов: ...

т,е, това, че не работело той вина нямал 🙂
Виновни са САПЕ и моят скрипт 🙂
Това е дами и господа.
Изводите са за Вас.
Моето мнение, че има още да учи и то много, преди да започне да прави нещо за другите.
Чакам го да си направи банкова сметка или пейпал (че нямал как да получава пари) и да му платя за единия сайт, който заработи.
P.S.
А жалко, защото наистина ми трябваше такъв човек.

Наистина много странно... ако наистина само този код е трябвало да вкара в сайта не хващам как не е могъл да се справи, при положение, че е заявил, че има опит с далеч по сложни езици?! Та ти си му дал готов код, който просто трябва да сложи на правилното място 🙂 Дори да не разбира от ООП, пак е елементарно... или наистина няма опит или ни спестявате нещо 🙂

Наистина много странно... ако наистина само този код е трябвало да вкара в сайта не хващам как не е могъл да се справи, при положение, че е заявил, че има опит с далеч по сложни езици?! Та ти си му дал готов код, който просто трябва да сложи на правилното място 🙂 Дори да не разбира от ООП, пак е елементарно... или наистина няма опит или ни спестявате нещо 🙂

Спестявам единственно негатива и да не напиша нещо по-рязко.
А цитатите сами по себе си говорят.
Не съм си ги измислил, просто съм копирал от чата.

Значи първо ще помоля, чичкото на който вече 7ма година ми стана ясно че никой не може да му угоди, да ми остави темата на мира. 2ро, ще дам обяснение защото киселия чичка е изрязал много малка част от разговора, и обяснява глупости. Та, това е код, който се слага в сайта, за да може един бот, да мине по сайта, и да го вкара там в БД и да го индексира. Инструкциите как се слага кода, и къде се слага, са на руски а аз не знам руски. Та, сложих кода, както е по инструкциите, обаче сайта пак не се индексираше и му казах че не съм правил аз бота, нито му имам сорс кода на бота (единия бот беше криптиран с зенд, а на другия изобщо му нямахме сорс кода, беше хостван някъде си), нито съм го правил аз бота, и не мога да знам защо бота не индексира сайта. Казах му да се обърне към хората, които са правили бота, и няколко пъти му обясних като на бавен, че няма как да знам защо тоя бот, който минава по сайта, не индексира сайта. Хайде сега ми оставете темата на мира, все пак една тема имам в този форум 😉 .

Последно редактирано:

Напълно подкрепям tehmarto. Много често, когато две системи си говорят по някакъв начн се случва така, че в чуждата система да има някакъв проблем или да работи по не много ясен начин и тогава няма как човек нищо да направи, колкото и да е квалифициран.

Казвам го това, защото и аз се занимавам от доста години с програмиране на сложни системи и често се случва клиентите ми да искат да оправя проблем, който реално не е при нас и няма какво да се направи освен да се разговаря с отдел поддръжка на съответната услуга.

Back
Горе