Изтекъл домейн грабна първа позиция в SERP-a?

Frik

New member
Един от домейните ми изтече и все още не съм намерил време да го платя... На него към момента се зареждат обичайните линкове при изтеклите домейни... С учудване обаче установих, че от пета позиция домейна се е качил на първа...

Въпроса ми е какво може да се случи и може ли това да е покачване преди изпадане в девета глуха?

Какви SEO опасности крие ненавременното подновяване на домейн?

Re: Изтекъл домейн грабна първа позиция в SERP-a?

А какви SEO ползи има от това, твоя тряфик от Google да клика по чужди реклами?

На сайта ми няма реклами така че не ми пука особено, сайта беше празен от към съдържание и само с линкове го качих до топ 5 в средно конкурентна ниша...

Интересува ме по-скоро дали това ще повлияе негативно върху позицията на домейна... защото ще регистрирам нов домейн и този ще го редиректна към новия с цел да прехвърля СЕРП позицията...

нищо не разбрах

Гугъл ранжира в ТОП-а паркиран домейн ли?

нищо не разбрах

Гугъл ранжира в ТОП-а паркиран домейн ли?

Домейна си беше ОК, на самостоятелен хостинг, с една Джоомла качена на него и около 10-тина реда текст... оставих го така и само с набавяне на линкове го качих до топ 5, без да добавям съдържание... (общо взето правех си нещо като СЕО експеримент). Само че домейна изтече и не съм го подновил и днес отварям итърся ключовата дума и гледам сайта на първа позиция...

Към момента няма да мога да го подновя поне още седмица и исках да попитам как би му се отразило това, тъй като бих искал (поради доброто класиране) да го редиректна към нов домейн на който ще има фирмен сайт и така да прехвърля серп-а върху новия домейн...

Мисля, че има определен срок - 1месец в който можеш да си подновиш домейна без щети. След това отива в 9-та глуха или пада от индекса като НЕ подновен домейн. Т.е. почваш отначало....
Ткака поне се получи при мен веднъж!

След това за домейна има redemption period от още 30 дена , но е скъпо (100 долара и повече) за да се възстанови.

Ама той не пита за подновяване на домейна, а за резултатите от това върху СЕРП-а?

Последно редактирано:

............Какви SEO опасности крие ненавременното подновяване на домейн?

Конкретно - изпадане от индекса.

Дори да изпадне от индекса, ако сайта е бил офлайн за кратък период ( примерно до една две седмици ) скоро след като подновиш домейна ще си възвърнеш позициите, за по-дълъг период нямам наблюдения...

Back
Горе