Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

pamir

New member
Случайно попаднах на тази обява - вижте само какво предлагат:

"Това което правим ние най-просто може да бъде обяснено като премахване на сайтове от първа страница на Google. Вие ни казвате кой или кои сайтове искате да бъдат премахнати, и до седмица-две тях вече няма да ги има на първа страница, най-вероятно няма да ги има в топ 1000."

kpd.bg/bg/offers/offer-8964.html

Какво ли не измислят хората, за да взимат парите на доверчиви клиенти!

За: Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

отрицателното сео е услуга от доста време. китайците и индийците са големи специалисти

Re: Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

Няма нищо невъзможно, стига да имаш достатъчно пари и време.

pamir, ето case study от преди година, когато мисля започна да се говори за нагативното сео.

Successful Negative SEO Case Study - Main Backlinks/SEO Discussion - Traffic Planet

Има много лесен начин за премахване на сайт от серпа със sape. Не знам обаче дали е добра идея да го споделям публично.

pamir, ето case study от преди година, когато мисля започна да се говори за нагативното сео.

Successful Negative SEO Case Study - Main Backlinks/SEO Discussion - Traffic Planet

Интересен материал, човека здраво се е потрудил - една година! А нашите специалисти предлагат да изхвърлят сайт от индекса за една седмица 🙂

200-300 "хубави" линка от САПЕ-то, един бласт 50 000 коментара със Скрап Бокс-а, 10 000 профила и малко "социална" дейност с един и същ анкор и ефекта е на лице.

Ами АмГъла сами си вкараха вълка в кошарата с тази глупост. Сигурен съм, че скоро ще измислят нещо. Ако вече не са и измислили. Имам странно танцуване нагоре на някои сайтове, на които беше провеждано целенасочено отрицателно СЕО от конкуренцията(не съм се занимавал да махам връзки).
Едно хубаво четиво тук и есенцията е това:
If you’ll notice, Google changed it from saying “there’s almost nothing a competitor can do to harm your ranking…” to “Google works hard to prevent other webmasters from being able to harm your ranking…”

Жалко е, че се предлагат такива услуги като негативно SEO, които наистина са способни да ни докарат големи проблеми на иначе добре поддържания сайт. Мисля, че не е обществена тайна колко много са начините да се направи това (да искаш техники, които се наказват от търсачките). И въпреки, че Гугъл работят над това, за сега остава само да бдим над линк профила.

И въпреки, че Гугъл работят над това, за сега остава само да бдим над линк профила.

Работят те... след като ни го стовариха на главите. А и да бдиш на линк профила, какво ще направиш като ти изсипят 10к линка от различни източници? Как се махат толкова линкове? И някой имал ли е успех с disavow инструмента, щото аз полза не видях.

Да не говорим, че наказват за напълно легитимни линкове, от тръстед сайтове. Така ми отнесоха пред 4 месеца сайт, понеже за кратко време получи много ОРГАНИЧНИ линкове и социални сигнали. Сайтът беше за IPhone 5, алгоритъмчето не разбра, че пикът е напълно естествен, понеже тогава пуснаха продукта. Един път да не прав линк билдинг и да ме накажат... 🙂

какво ще направиш като ти изсипят 10к линка от различни източници? Как се махат толкова линкове?

Прав си, в такава ситуация няма много какво да се направи. Остава само да се надяваме да не се случи.

И някой имал ли е успех с disavow инструмента, щото аз полза не видях.

И аз не виждам сайтове, които по някакъв начин да се се облагодетелствали от disavow тула.

Един път да не прав линк билдинг и да ме накажат...

Имах същият проблем със сайт, на който направих линк беит и имаше голям пик за 2 дена. Какво да каже човек тук - просто Гугъл. Като решат, че нещо не е наред и ходи доказвай, че нямаш сестра 🙂

"Разследването" стигна до името и телефона на човека, който явно не се страхува от негативен feedback.
Най - ефективният начин да отстраните конкурентите си #421787
Не успях да намеря неговия сайт, но логично се повдига въпроса защо вместо да предлага негативна оптимизация, просто не си отстрани конкурентите и да си предлага нормална оптимизация.

Защото негативната оптимизация не е изгодна (в повечето случаи). Вместо да се занимаваш с десетки, стотици, хиляди или милиони конкуренти - по-добре да насочиш усилията към собствения си сайт. Ако успееш да удариш един конкурент, друг ще го замести.

Защото негативната оптимизация не е изгодна (в повечето случаи).
Добре е, че си уточнил (в повечето случаи). Всъщност си е супер изгодно. Да кажем ти си на трето място по исканите думи и печелиш 10 хиляди долара на ден. Ако се преместиш на първо място печалбата ти става 60 хиляди долара. Докажи ми липсата на изгода? В случаят не се бориш с милиони конкуренти, а с един или два.

Аз лично пострадах от такава негативна СЕО оптимизация, след като направих грешката да споделя сайта си на този форум. Него казвам да се заяждам. а го казвам защото истината е такава след около 1 месец, сайта ми бе изместен по ключова дума "Нибиру"от първа позиция до някоя си N страница във гугал, ето и темата във, която след това описах проблема за да по търся помощ пак тук отново на форума: Ключова дума "Нибиру". От момента когато сложих сайта във подписът си до сега посещенията ми паднаха от 500 на 100 а понякога и под 100.

=> подписите във форумите вредят 🙂

За: Re: Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

За: Re: Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

=> подписите във форумите вредят 🙂
На някой вредят на други не вредят, ако беше така защо тогава ти имаш подпис също ?

"Най-страшният конкурент е онзи, който въобще не се сравнява с теб, а през цялото време работи и развива собствения си бизнес." - Хенри Форд

Re: За: Re: Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

Re: За: Re: Имало и такава услуга - премахване на сайт от Гугъл

На някой вредят на други не вредят, ако беше така защо тогава ти имаш подпис също ?

Не виждаш ли разликата ? Моята връзка е към бранд, релевантен на 99% от темите във форума. Твоята връзка е била с ключова дума, абсолютно нерелевантна на съдържанието тук.

Ако наистина смяташ, че някой ти е навредил и сайта ти е пострадал от това, използвай https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main . Нищо няма да загубиш 🙂

Back
Горе