Имам въпрос за един сайт спрямо друг

Cypermethrin

New member
Здравейте,

ако примерно имам сайт който продава 20 вида детски играчки, един от които са барбита
и направя друг сайт в друг хостинг акаунт и новият сайт играе ролята на каталог само за барбита.
и всяка страничка на новия сайт е посветена на отделно барби, но има линк в себе си към главния сайт, който има подсекция за барбита и там също барбитата си имат отделни странички.

това добре или зле е, и защо?

Re: Имам въпрос за един сайт спрямо друг

Момчета и момичета, опитайте се да вложите и малко собствена мисъл като задавате въпросите в тази секция... Или поне казвайте защо си мислите дадено нещо...

В случая, ако беше написал "абе, чел съм, че се прави така и така...... правилно ли съм разбрал? някакви други препоръки?", щеше да е друго...

Защото със сегашното "това добре или зле е, и защо?" показваш, че или си нямаш дори и грам понятие за това, което правиш - което навежда на мисълта, че трябва да прочетеш малко повече преди да пишеш, - или че те е страх да не се "изложиш" и затова питаш по-генерално, вместо да напишеш някой по-конкретен въпрос...

При всички случаи, за да ти отговори някой на въпроса "това добре или зле е, и защо?", или трябва да те игнорира, или да те оте*е с краткия отговор "добре е", или като мен да те нахрани с малко повече обяснения; или да напише серия от трудове и статии на тема "добре ли е да линкваме един сайт от друг тематично свързан и защо", като едновременно с това ти направи анализ на нишата с барбитата...

така че - ясно е, че си чел нещо по въпроса... задай конкретно питане...

Очите ми станаха кръгли като понички като ти прочетох поста, толкова се учудих...
Мислех си че съм описал абсолютно конкретно ситуацията и че съм дал възможно най-пълна и конкретна информация.
Добре ли е един сайт да е каталог на друг и всичките му страници да линкват към аналогични такива в другия? Не знам как да го напиша по-конкретно 🙁

Краткия отговор е ДА...

Въпросът е, че ако това ти е единствения сателитен сайт и той няма ПР и трафик, най-вероятно това ще има минимален или почти никакъв ефект...

Въпросната ситуация няма как да е "зле" за основния сайт.

Ситуацията е описана добре, но въпросът е... меко казано... никакъв... Ако мислиш, че може да е зле, поне си напиши опасенията... Иначе за да ти отговоря на въпроса "защо е добре, а не зле", няма да ми стигне темата...

Ами мислех си, че може да е зле, защото Google веднага ще разбере (Предполагам) че това не са "естествени" линкове, публикувани от хора по интернет, ами аз съвсем механично съм си направил втори сайт с идеята да линквам към първия...

Иначе за да ти отговоря на въпроса "защо е добре, а не зле", няма да ми стигне темата...
Е поне опитай 🙂 Няма да се разсърдим.
Иначе кефиш, не те мързи да споделяш. Хвала. Да можеха и другите така да правят, щеше да стане едно добро местенце 🙂

За: Имам въпрос за един сайт спрямо друг

За: Имам въпрос за един сайт спрямо друг

Има смисъл, ако е шоп онлайн магазин, да речем barbita.com и shopbarbita.com, което може да стане като поддомей. А и не виждам, защо трябва да ги разделяш. Ползата няма да е голяма, освен ако не започнеш да развиваш всякакъв вид бизнес с барбита.

Back
Горе