Има ли значение хостинга за това от коя държава се зарежда сайт?

ProfesionalBG

New member
Привет 🙂
Търсих дали има подобна тема във форума и не открих, затова я пускам.

Има ли значение кой хоства даден сайт за това от къде ще се зарежда той? Поразпитах доста хора без особен резултат и затова се обръщам към вас, тъй ката мисля, че сте правилните хора. =)

Моя сайт е на английски и искам информацията в него да се чете от хора в цяла Европа (и не само).

~ според някои хоста не играе голяма роля и най-много в някой държави да се зарежда по-бавно
~ според други изобщо няма да се зарежда

Ще ви бъда много благодарна, ако разгадаете тази моя загадка :clap:😛arty:

За: Има ли значение хостинга за това от коя държава се зарежда сайт?

Вижда се от всякъде. На места може да се зарежда по-бавно.

Ако става дума за скоростта, сигурно има някакво значение. Ако става дума за SEO, пак сигурно има някакво значение. Общо взето не ти помогнах много май 🙂.

Re: Има ли значение хостинга за това от коя държава се зарежда сайт?

Има значение ... зависи дали го хостваш с 800 mhz single core или с quad-core ... Интернет връзката на хостинга и потребителя са най-важни обаче 🙂

Питай хоста, те ще ти кажат 😉

да, има значение.Ако сайта ти искаш да е на англииски , но за публиката от Европа , търси хостинг разположен в Европа,дори и Български върши тази работа(а също има български хостинги които имат сървъри в Германия, Холандия , което върши идеалната работа).Но ако искаш да е само на английски и предимно зад океана, избери сървър който хоства в USA.Свързаността има значение, забавянето и т.н.

Щом е в Европа намери локация като UK, Германия или Холандия.

По-скоро е за Европа, но тъй като ние сме в същия континент се питах дали и български хостиг не става. Като цяло идеята ми е да направя сайта много лек и мисля, че това ще помогне да се зарежда от всякъде. или по-скоро се надявам ....

ако има то ще е малко дори мисля че е незначително, имам сайт с хост в БГ и мислих да го местя извън БГ защото основно влизат от Америка.Карал съм приятели от УСА да влизат за тест и казват че няма никакви проблеми при зареждане и бързина.За СЕО не мога да ти кажа но едва ли някой ще може да ти каже освен чичо гоогле 🙂

Back
Горе