Има ли смисъл да Set preferred domain на предишния ми сайт, пуснат преди 1 год?

Cypermethrin

New member
Има ли смисъл да Set preferred domain на предишния ми сайт, който е пуснат отпреди 1 година вече? Аз тогава не знаех за това.

За: Има ли смисъл да Set preferred domain на предишния ми сайт, пуснат преди 1 год?

За: Има ли смисъл да Set preferred domain на предишния ми сайт, пуснат преди 1 год?

Това за www или без в webmaster tools ли става дума? Еми прави го там да има. Иначе няма нужда ако сайта е направен както трябва.

Re: Има ли смисъл да Set preferred domain на предишния ми сайт, пуснат преди 1 год?

Да - същото.
Аз се страхувам да го направя, защото може би са се вече индексирали по един или друг начин в мнозинство доста УЛР-и и може би ще навреди ако избера другия начин? Или се бъркам?

Иначе няма нужда ако сайта е направен както трябва.
Скуби има предвид това, че би трябвало да си направил в сайта си да редиректва всички адреси към www или без www по твой избор. Ако е направено, тази настройка в webmaster tools е без значение, стига да не си задал противоположното.

Ако не си направил редиректа, рискуваш дублирано съдържание.

Мда. Или ако имаш rel canonical, пак се решават този и много други проблеми дори.
Ако искаш провери изобщо имаш ли индексирани два варианта. Използвай командите site:www.twoq-sait.com и site:twoq-sait.com -www.twoq-sait.com за да видиш съответно всички със www и всички без.

Последно редактирано:

Back
Горе