Има ли смисъл от win 7 64 на тази машина.

azsym

New member
Процесора е:

CPU Type Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7200, 2000 MHz (12 x 167)
CPU Alias Merom
CPU Stepping B2
Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3

3 ГБ РАМ.

Има ли смисъл? До колкото знам поддържа 64 бита.
Ако да, защо и ако не пак защо.

Re: Има ли смисъл от win 7 64 на тази машина.

Всичко зависи от софтуера, който ползваш. Ако ползваш само 32 бит приложения и 3.2GB ти стигат - не ти трябва.

ясно,
мерси

Последно редактирано:

А самия факт че ще се комуникира през 64 бита между проца и рама, няма ли някаква полза? Трябва да има ако приложението е 64 битово според мен, но въпроса ми е дали в самия Windows и неговите работи, които си прави, се усеща забързване 🙂

А самия факт че ще се комуникира през 64 бита между проца и рама, няма ли някаква полза? Трябва да има ако приложението е 64 битово според мен, но въпроса ми е дали в самия Windows и неговите работи, които си прави, се усеща забързване 🙂

някъде четох от хора сложили вин 7 64 на 3 ГБ и ЦПУ поддържащо 64 битови инструкции, че всичко вървяло "по-бързо и добре".
Това естествено е малко субективно и за виси от кво ти се иска да е...
Затова и питах ако някой ползва 64 битов вин на система на която по дефиниция не е нужно.

Аз съм с подобен процесор (T7250) и 3г рам.
Ползвах 64, сега съм с 32 бита (такъв имах 😀 ).
Разлика никаква. Даже тестове пусках (бенчове разни) и разликата беше под 1-2%.
Може би някои определени приложения биха имали полза, но за тези, които аз ползвам няма разлика.

някъде четох от хора сложили вин 7 64 на 3 ГБ и ЦПУ поддържащо 64 битови инструкции, че всичко вървяло "по-бързо и добре".
Това естествено е малко субективно и за виси от кво ти се иска да е...
Затова и питах ако някой ползва 64 битов вин на система на която по дефиниция не е нужно.

То след самата преинсталация вимаги се забързва доста 🙂. Може това да са усетили 😉

Back
Горе