SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Имеил и сигурност

nikkola

Member
Имам един уиндоус хостинг с плеск панел. Имеил услугата към него не поддържа ssl в outlook или thunderbird. Питах в хостинга и те ми казаха, че нищо не могат да направят по въпроса. Исках да питам, какво значи това на практика. Повечето имейли са така или иначе някакви регистрационни и подобни. Само, че всички други провайдери предлагат ssl. Някакви съвети ? Мога ли да направя нещо друго, за да си повиша сигурността на имейла?
 
За: Имеил и сигурност

За: Имеил и сигурност

Какво разбираш под сигурност? Ако нямаш SSL просто изпращаш данните за логин в пощата като plain text и ако някой в твоя сегмент на мрежата подслушва трафика може да ги разчете. Ако ползваш SSL те се предават криптирани това е разликата. Щом не се поддържа на сървърно ниво не можеш да направиш нищо.
 
За: Имеил и сигурност

За: Имеил и сигурност

Последно време се случва много често, почти ежедневие е пощенски акаунти да бъдат компрометирани и да се разпраща спам от тях. НО там проблема е друг - прекалено слаби пароли и malware на компютъра от който се ползва пощата. Аз използвам навсякъде SSL/TLS, за IMAP, за FTP, за HTTPS, за SSH.. стига отсрещната страна да го поддържа.
 
За: Имеил и сигурност

За: Имеил и сигурност

Има и друг вариант, ако предлагат уеб-базиран пощенски клиент през https можеш да четеш мейлите директно на сървъра. Plesk доколкото знам е съвместим с масово използваните клиенти, които има и в linux/cPanel хостинга.
 
Re: Имеил и сигурност

Не исках да ползвам уеб клиента. А ако направя един redirect на мейлите към google майла и после само от там ги извикавам в мейл клиента ? Тогава брои ли се, че има ssl или между сървъра на хостинга и гоогле мейл са пак отворени за четене ? Почвам да си мисля, че някаква лека параноя ме гони :scared: :D
 

Горе