SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Индексиране на нови линкове от вътрешни/стари страници

w1ck3dgam3

New member
Имам (купени) линкове от вътрешни страници на дадени сайтове - по 1 линк от 1 страница. Линковете обаче са сложени скоро, а самите страници са създадени на различни дати.

Питането ми е как да разбера със сигурност, че тези линкове са индексирани от Google и дали има начин да ускоря процеса, отколкото да седя и нищо да не правя.

Ето какво правя до момента. На всяка една страница от където имам линк правя пинг с pingler.com, има страхотен плъгин за Chrome. Същата страница се tweet-ва с 6-7 акаунта + около 40-50 blogtronix линка, които се поставят автоматично чрез RSS. Nofollow са, но пък се добавят автоматично. Пиша блог пост като в него поставям линковете на страниците от където аз имам линк и го публикувам (с цел Google да проследи линковете).

Как проверявам до момента - не съм сигурен, че трябва да е така. Пиша
Код:
site:иметонасайта.com/вътрешна-страница.html ключова дума

като ключова дума всъщност е анчора на линка, който съм купил.

Но не съм сигурен, дали ако текста на линка ми излиза като снипет означава, че линка е индексиран. Може ли да значи или не? А възможно ли е според вас Google да е отчел линка без да извади анчора му като снипет?

Другия вариант за който се сещам е чрез GWT да следя състоянието на линковете си и да сравнявам ръчно кой е отчетен и кой не.

Въпроса е дали аз мога да направя нещо по въпроса с цел по-бързото индексиране на линковете.
 
За: Индексиране на нови линкове от вътрешни/стари страници

За: Индексиране на нови линкове от вътрешни/стари страници

Според мен, за да ти се оправдаят линковете, които пускаш към старите страници, трябва да има ново съдържание на тях, така вероятността да се индексират целите страници наново е по-голяма. Вариант е коментари, ако го позволява дадената страница.

Най-натурално би изглеждало, когато пускаш нов блог пост с линковете към страниците да слагаш и цитати от дадената страница към която пускаш линка.

За проверката не съм сигурен, но можеш да пробваш с кешираната версия.
 
За: Индексиране на нови линкове от вътрешни/стари страници

За: Индексиране на нови линкове от вътрешни/стари страници

За по-бързо индексиране не знам, но за да имат по-голяма тежест (както каза cybervn) трябва да се добавя не само линк, а и ново съдържание в страницата. Също и беклинкове, което ти го правиш. А кога е обходена последно и дали е индексирана промяната може да видиш в google кеша на страницата.
 
Re: Индексиране на нови линкове от вътрешни/стари страници

И аз бих разчитал на кеша, за да разбера дали Гугъл е разбрал за връзките. Но те така или иначе ще имат по-малка тежест, отколкото ако са поставени със статията. Най ефективно е, както вече се каза, да се допише статията с малко текст, в който да е връзката.
 

Горе