Индексиране на страниците в WordPress

pamir

New member
Здравейте,

От доста време съм забелязал един много странен проблем с WordPress, при това с няколко сайта - Гугъл не индексира страниците, като в същото време безпроблемно индексира статиите, категориите и таговете. Събмитнах си сайтмап, и въобще всичко изглежда наред, но не се индексират и толкова.

Единственото, което открих в нет-а по темата, е че било от link rel="alternate"... в хедъра - WordPress › Support - но дали е от това наистина?

Имали ли сте подобен проблем?

За: Индексиране на страниците в WordPress

Да, и при мен е така, извежда ми напред страниците с таговете, не основните страници. Което си е противоречие с SEO-то- в страницата с таговете няма нито кадърно заглавие, нито мета нито кадърно съдържание, а основните страници са си перфектни.

Момчета, не знам какво правите, но аз нямам такъв проблем. Всичко ми се индексира при мен.

@pamir, имал съм същия проблем преди време. От чисто техническа гледна точка всичко си беше наред. Необходимо е време и ще зацепи.

@pamir, имал съм същия проблем преди време. От чисто техническа гледна точка всичко си беше наред. Необходимо е време и ще зацепи.

Имам един от преди 1 година, не може да зацепи още страниците. Като цяло, ситуацията е супер странна, защото линковете са от хедър, където е нормално да е менюто на всеки сайт.

Като начало, сложих един сайтмап във футъра, само експериментално, да видя какво ще стане.

И освен всичко друго, оказва се, че Гугъла много обича таговете, изстрелва ги много по-напред от категориите, което не е много добре, понеже обикновено искаме да оптимизираме самите страници или категории на сайта.

Абсолютно потвърждавам това с таговете. На мой сайт разкарах таговете преди около месец и посещенията секнаха, аз обаче на инат не ги пуснах, а чаках. Писна ми от чакане и преди около седмица ги пуснах отново, еми сайта литна... абсолютно никаква оптимизация на тагове не правя а таговете се класират по-добре от страниците и категориите на сайта. Затова сега редовно си пиша тагове и нещата изглеждат ОК. 🙂

@pamir, една година е доста време. Аз под чакане имах предвид седмица, най-много две.

И освен всичко друго, оказва се, че Гугъла много обича таговете, изстрелва ги много по-напред от категориите

И познай какво става при следващият панда ъпдейт 😛

Зависи как си оптимизирал сайта и от това зависи поведението на таговете и категориите в сайта. Всичко се прави разумно и с мисъл. А и все пак не забравяй, че има огромна разлика от това, да ползваш таг или категория - напълно нормално е както казва vandv - сайта да "литне" от таговете.
Когато разбирате структурата на един сайт, неговите елементи, композицията на самите елементи в сайта - тогава ще знаете как да го управлявате, и няма да се оплаквате, че нещо не се получава, ами напротив, ще се възползвате от това. Като примерно vandv, който по трудния път, на базата опит-грешка е научил силата на таговете.

Както и споменах, а и както и w1ck3dgam3 потвърди думите ми - когато знаете какво да правите всичко се получава много бързо. Под "бързо" имам предвид, че при мен страниците се индексират за няколко часа, до ден-два максимум. 😉.

До преди да мине ПР ъпдейта тия дни при мен беше голяма болка тая пуста индексация. Г я мине, я не, но за сметка на това "авторите" от други сайтове минаваха по-често от него. Затова се бях принудил да пускам новите си теми в малките часове на деня, с цел да може Г да индексира статията и ако някой я гепи да се знае кой е първи. Имам откраднати 5 статии (поне тези знам със сигурност, може да има и други) и то все от много големи и авторитетни сайтове, писах майли ... глас в пустиня :evil:
Обаче, тия дни Г даде на въпросния сайт ПР3, и сега пускам статия... макс 1-2 часа и вече е в серпа. Не съм 100% сигурен че е заради ПР-а, но поне аз не виждам друга причина.

И познай какво става при следващият панда ъпдейт 😛

@w1ck3dgam3 какво имаш в предвид с това? Че Г може да накаже сайт заради таговете ли?

...и сега пускам статия... макс 1-2 часа и вече е в серпа. Не съм 100% сигурен че е заради ПР-а, но поне аз не виждам друга причина.

Това не е основната причина, други са причините.

@w1ck3dgam3 какво имаш в предвид с това? Че Г може да накаже сайт заради таговете ли?

Ако знаеш какво е панда ъпдейт, ще ти стане ясно какво има предвид колегата w1ck3dgam3.

Re: За: Индексиране на страниците в WordPress

Re: За: Индексиране на страниците в WordPress

...И освен всичко друго, оказва се, че Гугъла много обича таговете, изстрелва ги много по-напред от категориите, което не е много добре, понеже обикновено искаме да оптимизираме самите страници или категории на сайта.
Вие искате много неща, но Г искам съвсем други неща, както обикновено се случва в живота 😉
Ето и няколко "последни" СЕО тенденции:
Missing Title Tag Substitute
https://plus.google.com/111588754935244257268/posts/PBFckNDYSvx
Хубаво е да правиме и някои "човешки" грешки.... Защото, на всички е ясно - преоптимизацията се наказва!

Да това е ясно, панда следи сайта отвътре, уникално съдържание и т.н.
От към съдържание не се страхувам.. но защо трябва да се страхувам от таговете? Та нали те са като "подсказки" за какво иде реч в статията! Лично аз гледам да не слагам повече от 4-5 тага, и то винаги пряко свързани с темата. Разпитвам защото съм срещал мнението че Г не харесвал таговете, и точно защото искам да се предпазя от някакво евентуално наказание питам. 🙂
Това с таговете ме вълнува много и ако се окаже че биха ми навредили, веднага ги разкарвам, но поне бих искал да разбера, защо биха навредили?

Да това е ясно, панда следи сайта отвътре, уникално съдържание и т.н.
От към съдържание не се страхувам.. но защо трябва да се страхувам от таговете? Та нали те са като "подсказки" за какво иде реч в статията! Лично аз гледам да не слагам повече от 4-5 тага, и то винаги пряко свързани с темата. Разпитвам защото съм срещал мнението че Г не харесвал таговете, и точно защото искам да се предпазя от някакво евентуално наказание питам. 🙂
Това с таговете ме вълнува много и ако се окаже че биха ми навредили, веднага ги разкарвам, но поне бих искал да разбера, защо биха навредили?

Някой сайтове бяха прекалили с използването на таговете (имам предвид изкуствено генериране на тагове), в следствие на което бяха наказани.
Според други колеги, анонсите на съдържанието на таговете се явявало като дублирано и за това имало опасност да бъде наказано от Гугъл, и по-специално от Пандата. Аз не съм съгласен с това мнение. Използването на таговете няма да ти навреди в никакъв случай - използвай ги разумно, както казваш - по 2-3-4 на статия, в зависимост от самия материал.

Да, да, точно така ги използвам, всички тагове са пряко свързани със конкретната статия и с нищо друго.
Мерси, много полезен за мен отговор... имаш репче от мен 😉

Минаха вече 10-на дни, така че махнах сайтмапа от футъра - не помогна, страниците още не са индексирани.

Жалко, че никой не знае как да се реши този проблем.

@pamir, ако искаш можеш да ми пуснеш сайта на лично да го погледна през уикенда. Ако пък искаш го пусни направо в темата за да се разгледа подробно от повече хора 🙂

@pamir, ако искаш можеш да ми пуснеш сайта на лично да го погледна през уикенда. Ако пък искаш го пусни направо в темата за да се разгледа подробно от повече хора 🙂

Ето го сайта - Валмарг стоун | Гнайс и облицовъчни камъни от Ивайловград - примерно за "ивайловградски гнайс" излиза на 12 позиция някакъв таг, а страницата Ивайловградски гнайс - изобщо не е индексирана, търся по каква да е точна фраза, но не излиза... А сайта е на няколко месеца вече.

Ето го сайта - Валмарг стоун | Гнайс и облицовъчни камъни от Ивайловград - примерно за "ивайловградски гнайс" излиза на 12 позиция някакъв таг, а страницата Ивайловградски гнайс - изобщо не е индексирана, търся по каква да е точна фраза, но не излиза... А сайта е на няколко месеца вече.

Между другото въпросна страница е вече индексирана. Има огромна вероятност това да се дължи на линка във форума. Което означава, че е хубаво да линкваш и вътрешните страници (по възможност от по-качествени ресурси).

За какво са ти тези тагове? Спамиш търсачките само. Полезни ли са за потребителя? Ако да - слагай им noindex и оставяй да се индексират само целевите страници. Категории, тагове, архиви, странициране, автори, коментари - всичко noindex и ти остава само домейна + страниците. Това е най-важното във всеки сайт. Всякакви преходни и помощни страници не трябва да се индексират.

Друго - имаш категория гнайс и началната страница също е гнайс. Кое от двете ще оптимизираш за гнайс? 100 пъти съм говорил за канибализацията. Не можеш да имаш няколко страници по една и съща кл. дума. Такива неща объркват страшно много търсачките и от там идват проблемите.

Имаш скрит линк в h1 заглавие.

Код:
<h1 id="sitetitle">
	<a href="http://valmargstone.com/">Валмарг стоун</a>
</h1>

Това аз като потребител не го виждам, но го има в кода.

Същото се отнася и за търсачката, която аз не виждам

Код:
<div class="searchform">
	<form method="get" action="http://valmargstone.com/">
		<input class="searchfield" type="text" name="s" value="">
		<input class="searchbutton" type="submit" name="submit" value="">
	</form>
</div>

За по-лесно можеш да делнеш тези дивове, ненужни са.

Това е от мен 😀

Здрасти Андрей, мерси много за мнението, изтрих ненужните слоеве, но - страницата при мен все още не излиза при какви да било търсения, въпреки линка във форума - явно още не е индексирана. Проблемът е супер странен.

А таговете - ще ги махна веднага щом започнат да излизат останалите страници - категориите или страниците на сайта. Не съм фен на таговете, дори тези са останали случайно.

страницата при мен все още не излиза при какви да било търсения, въпреки линка във форума - явно още не е индексирана.

Чакай малко сега 🙂 Това, че не излиза при никакви търсения, не означава, че не е индексирана

site:http://valmargstone.com/ивайловградски-гнайс-предимства/

Така разбираш дали е индексирана.

Колкото до показването - излиза ми първи по търсене на тайтъла предимства на ивайловградския гнайс.

Ти по какво искаш да ти излиза?

🙂

Back
Горе