SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Индексирани страници от Гугъл vs. Sitemap в GWT

ivok

Bashmaistora
Конкретния проблем е следния:

Сайтмап събмитнат в GWT - 200 страници
Индексирани в GWT - 134 страници

Как да разбера, кои са тези 134 страници, които Гугъл одобрява и захапва.

Очевидно останалите са с лошо и некачествено съдържание и съответно Пандата ме яде.

Някакви идеи?

Командата: site: xxxx.com дава 237 резултата (таговете са забранени за индекс)
Вървейки по серп-а стигам до 161 резултата ( а не 237 )
 
Re: Индексирани страници от Гугъл vs. Sitemap в GWT

Засега метода е доста груб, но първо екстрактвате заглавията на постовете и URL-тата и почвате да проверявате в търсачката всяко едно заглавие дали ще се покаже в серпа. Заглавието е в кавички. Ето с този php файл може да си ги извадите: Extract All Your WordPress Blog Posts With Post Titles & URLs At One Page - TECHRENA

Слагате си ги в една Excel табличка и почвате да ги пробвате едно по едно в Гугъл ( те са направо с кавички и само копи пейст ).

По-натам ще споделя какво показват числата indexed vs . non-indexed :)
 
За: Re: Индексирани страници от Гугъл vs. Sitemap в GWT

За: Re: Индексирани страници от Гугъл vs. Sitemap в GWT

И при мен показва същите глупости и то за най-добрия ми блог. Блогът е с добра посещаемост, има си добър PR, добре се класират статиите по ключови думи, някои от които са с голяма конкуренция. Блогът не е на 2 - 3 месеца, а е на няколко години. На новите ми блогове на по 2-3 месеца, показва, че е индексирал толкова страници колкото има в сайт мапа. На няколко доста некачествени блогове, с не толкова добро, дори слабо съдържание показва примерно 10 адреса в сайт мапа и индексирани 10. Според мен това няма нищо общо с Панда. Последно време данните в GWT и аналитикса са пълна боза.
 

Горе