Инструмента на Ган Бокс

borislav123

New member
idea-dmoz-Untitled-4 copy.jpgЗдравейте, колеги

един клиент се е вманиачил, че сайта му не е добре индексиран от гугъл

при моя проверка излиза , чe сайта е сканиран и гугъл го вади добре - има към 2000 индексирани страници

а той ми праща скрийн от иструмента на Ган бокс - че само 10 % от сайта му са сканирани добре

направих проба с този инструмент - за Dir.bg - и ми показа лоши резултати

за 1 мой сайт -също показва, че е зле, а той не е зле

доколко може да му се вярва

seo-dir-Untitled-1.jpg

ПП. Плюс това дава, че сайта ми ideabg.com не е в DMOZ , а там има 2 записа за него !!

Последно редактирано:
Re: Инструмента на Ган Бокс

Не знам точно как работи инструментът на колегата, той е потребител на форума и се надявам да сподели. Но най-вероятно този процент на допълнителни резултати се базира на търсене в Гугъл с командата "site:", последвана от помощни параметри.

Ако е така, то тази команда е адски неточна, за да се правят такива изчисления на нейна база и става все по-неточна с времето. Причината е, че ако трябва от Гугъл да я направят точна, то тя ще отнема прекалено много от ресурсите им.

Така че тези резултати според мен не са никак точни и на тях не може да се разчита. Едно време беше друго, но сега просто не става. Някой ако има опит да сподели по-точен метод за измерване на процента в допълнителния индекс.

Аз лично не се вълнувам от този процент. Ако сайтът е с добра структура, той би клонял към нула така или иначе. Просто всички сумарни и преходни страници трябва да са noindex,follow и нещата се получават 🙂

За: Re: Инструмента на Ган Бокс

За: Re: Инструмента на Ган Бокс

Не им давайте на клиентите да ползват seo инструменти, които не разбират. Тук Васко е прав - самият гугъл не препоръчва ползването на site: командата за реални резултати.
Иначе командите за supplemental index са известни отдавна. Какви ли не митове витаят:
Вземаме за пример searchengines.bg
Вторите две би трябвало да включват и допълнителният индекс.

Единствената команда, която според мен има някаква стойност и ганбокс предполагам ползва нея(не съм му гледал инструмента) е:
site:searchengines.bg/& - 3,780 results

Back
Горе