SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Инструмент за миксиране на рсс фийдове

Re: Инструмент за миксиране на рсс фийдове

Yahoo pipes естествено. Това което съм написал в линка отдолу го използвам от почти 3 години, още първия ми сайт aggregator го използваше. Тук има примерен пайп: Агрегиране на съдържание по ключова дума

Има линк, екранна снимки и упътване. След като отидеш на дадения за пример пайп, кликаш на бутона CLONE и след това модифицираш твоето копие.
 
Re: Инструмент за миксиране на рсс фийдове

Yahoo Pipes е страхотен инструмент, но трябва сам да създаваш самия Pipe, което разбира се означава че ако ти трябва RSS по ключова дума ще се наложи всеки път да си го пишеш ръчно (освен ако не съм пропуснал някаква яка динамична функция разбира се).

За да мога да пълня сайтовете на клиенти с прясна и релативна информация динамично (тоест по продукти и услуги които те въвеждат и за които не мога да направя предварително пайп с ключови думи) се наложи сам да си направя RSS агрегатор който да ми връща новини.

Идеята беше агрегатора да полазва новинарски сайтове и блогове от България (такива само с висок PR), да ги индексира и с една заявка към него бързо да връща последните 10 новини по зададена ключова дума/фраза.

Ако ти или някой друг има интерес, мога да го публикувам в тази тема - не ми се иска да го слагам сега, че някой веднага ще каже че опитвам да вмъкна линк :D.
 

Горе