Инструмент за проверка на уникален текст

cloxy

Super Moderator
Екип
Днес си поиграх и спретнах един инструмент, който проверява дали даден текст е уникален или вече е пуснат в Интернет. Намира се на адрес: unique.cloxy.com.

Много е полезно за следене дали някой не ни краде съдържанието. Инструментът взима произволни параграфи от даден текст и ги търси в Google. При всяко натискане на бутона "Check", взима различен параграф. Така с няколко натискания на бутона, става ясно дали текстът е уникален или не.

В лявата рамка се въвежда текстът, а в дясната се вижда резултатът. Има опция ръчно да се избира дължината на заявката. По подразбиране е 50 символа максимум, което засега дава много добри резултати.

Надявам се, че инструментът ще ви е полезен 😎

Re: Инструмент за проверка на уникален текст

Нещо ми куцее яко, иначе КАТО го пооправиш ще е много полезен. Не казвам ако, а като, защото знам, че ако имаш време ще го направих добре. Хубаво е да му добавиш възможност не само за търсене на текст, ами и направо по посочена страница. Освен това измисли нещо за това натискане на бутона, да става с 1 клик.

Иначе за момента си ползвам http://www.copyscape.com/

Тук идеята е да провериш текст, преди да го качиш. При copyscape това няма как да стане.

Ще помисля за варианта за парстване на страница от URL адрес, но ще е сложно, защото трудно се хваща точно кой текст се има предвид.

Това има много трески за дялане, но засега върши работа. Има проблеми, ако в текста има скоби, дълги тирета, бг кавички и такива неща. Трябва да се добавят няколко регулярни израза, които да ги филтрират специалните знаци...

И от мене мерси. Работи чудесно за 15-те минути през които тествах
icon14.gif

Вместо точките и тиретата в текста, при изготвяне на заявката слага празни спейсове. 😉

Това преди малко го направих. Ако просто ги изтрия, тогава трие и интервалите за нов ред, което води до слепване на думи. На гугъл му е все-тая колко шпации има между думите. Той така или иначе си премахва специалните знаци (не е видимо) и си свежда шпациите до една.

Edit: излишните шпации ги направих да се изчистват 🙂

Последно редактирано:

Това е направо супер - и то точно, когато имаме с колегите да проверяваме няколко хиляди реферати и рецепти за уникалност 🙂

Имам едно предложение, което според мен ще направи инструмента още по-добър.

В момента нали трябва да цъкваме бутона Check няколко пъти с цел да проверим няколко произволни фрази от текста. Примерно може ли да го направиш като цъкнем бутона (или може да е с друг бутон) автоматично да взема примерно 3 произволни фрази и да показва направо резултата за тях в отделни фреймове в десния фрейм. Така няма да натискаме три пъти а веднъж и ще сме проверили веднага три фрази 🙂.

На мен това ще ми е доста полезно 🙂.
Поздрави.

Back
Горе