Интересувате ли се от дропени домейни с линкове?

w1ck3dgam3

New member
Колеги, искам да ви попитам дали проявявате интерес към дропени домейни, но с добри показатели.

Прикрепям няколко скрийншота с параметри на примерни домейни от инструмента OSE.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

Тези по-горе са само примерни, не ги продавам или нещо такова. Проявявате ли интерес към подобен тип домейни, които имат подобни показатели, изхождайки от данните на OSE?

Просто правя проучване и искам да разбера вие какво мислите.

За: Интересувате ли се от дропени домейни с линкове?

и аз проявявам, за паркиране, за правене на сайт и за линкване към важен за мен сайт на подобна тематика.

това с дропилите домейни си е бизнес в америка и трудно се намират добри домейни, но все пак е възможно.

и аз проявявам, за паркиране, за правене на сайт и за линкване към важен за мен сайт на подобна тематика.

това с дропилите домейни си е бизнес в америка и трудно се намират добри домейни, но все пак е възможно.

Аз мога да намирам добри, затова питам.

Имате + от мен. Всяко ваше мнение е важно.

Винаги е добре да имаш на разположение стар домейн, но купувам, само ако ми хареса 🙂 Не гледам линкове и статистики...

Brad, домейн с линкове от над 1000 линкващи домейна не би ли те поблазнил? Без значение от името на домейна.

Brad, домейн с линкове от над 1000 линкващи домейна не би ли те поблазнил? Без значение от името на домейна.

Принципно ме блазни, но тук вече и цената може да изиграе роля. Само линковете не ме вълнуват толкова, за мен по-голямо значени е има нишата и домейна да е смислен...

Re: Интересувате ли се от дропени домейни с линкове?

Повечето с толкова много линкове, които аз откривам, вече са били пopнo сайтове и са изпонаказани 😉 Важно е качеството, а не количеството.

Интересувам се от подобни домейни, но не бих платил преди да проуча домейна и неговата история!

Cloxy, тези които дадох за пример по-горе са били блогове на различни хора. Първата картинка е бил блог на фотограф, а последната, тази с многото линкове е бил някакъв руски SEO блог. Историята им е чиста, проверени са и в archive.org.
Вече има мои блогове върху тях и всичко се индексира отлично.

Питането ми беше за да разбера дали други оптимизатори имат нужда от такива домейни с цел да си направят по-качествена линк мрежа, а не да започват да развиват домейн от А, Б.

Този последният домейн бих му искал цена от $30, не повече. Не го продавам, само го давам като пример. Бих искал мнението ви за тази цена за домейн с такива параметри.

В нея се включва и регистрацията на домейна, тоест казвам къде е регистриран и го пушвам на този който иска да го купи.

Този първия домейн с най-слабите параметри мога да му искам цена от $20, пак с включена регистрация на домейна. Пак казвам - не го продавам, посто му давам параметрите за пример.

Re: Интересувате ли се от дропени домейни с линкове?

Ясно е, че са били качествени и на хора. Но повечето домейни се изкупуват на аукцион преди да се дропят. Върху тях се настаняват разни спамърски сайтове, които бутат докато ги баннат и изоставят домейна. После изглежда много привлекателен - стар, на човек, с връзки... но последните 6 месеца е бил изцеден докрай и захвърлен. За жалост archive.org не показва данните за такъв малък период назад. Така че за качеството на домейна може да се съди само по връзките му, които могат да се открият. Което също не се пази достатъчно назад, зависи от инструмента. Това е моят опит. Интересна тема! 🙂

Доста хляб има в тях. Скоро видях успешен случай как сайт влезе в топ 20 за афилейт хостинг с дропен домейн, пренасочен към основния сайт. Но и човека си е в този бранш от 8 години и знае как да го направи. Чудно ми е за бекове маджестик сео и опън сайт експлорър ли ползвате?

п.п. Сещам се дори Тери Кайл, бившия собтвеник на беклинк форума и сегашен трафик планет, беше казал в няколко свои видеа, че така бута доста от сайтовете си.

Ползвам главно OSE за бековете, както и за другите параметри. MajesticSEO го ползвам за да видя фреш индекса, който се обновява дневно. Ако показателите и от двата тула се доближават, значи домейна си струва.

С archive.org може да се добие някаква представа за това какъв тип е бил сайта.

И OSE и MajesticSEO показват топ анчорите на най-силните връзки, така че следя и тях. Естествено, че кофти думи се избягват.

Освен това следя и връзките от домейни с какви разширения идват. Гледам най-често да са .com .net .org .info.

Избягвам талибански разширения 🙂

макар че и аз имам подобна услуга за намиране на домейни, също се интерисувам. от домейни с линкове (и евентуално PR) глава не боли.
ако имаш нещо, което не ти трябва пусни едно ЛС

Аз търся да купувам такива постоянно 🙂

Да и аз имам интерес, предимно за домейни на български сайтове.

Да и аз имам интерес, предимно за домейни на български сайтове.

За български домейни е много трудна работа. Просто в България нямаме толкова много сайтове, които хем да са хубави, хем да ги оставят да се дропят.

Да речем че в световен мащаб, средно за една седмица, от няколко десетки хиляди домейна се пада един здрав, който си струва.

Идеята всъщност ми беше съвсем друга - да купувам дропени домейни с добри параметри и да ги продавам. Като се замислих малко по-дълго сметнах, че рискът и инвестицията са много големи и нямам никакви анализаторски предположения как щяха да тръгнат нещата.

В момента обаче готвя едно друго нещо, пак свързано с дропените домейни, но не мога да споделя какво точно сега.

В момента обаче готвя едно друго нещо, пак свързано с дропените домейни, но не мога да споделя какво точно сега.

Звучи интересно 😀

Back
Горе