Интернет магазини - каталог за тестване

traki

Оптимист ReMember
Подготвям един каталог за интернет магазини с информация за онлайн магазините и мисля малко полезни статии да публикувам.

Моля за тест и мнение.

Предложения също са добре дошли, забелязани грешки и нередности също.

Каталога още не е пуснат официално, ботовете са спрени. Ако някой администратор или собственик на такъв магазин си публикува коректно инфото при следващи промени ще се постарая да го запазя

Re: Интернет магазини - каталог за тестване

Е къде без мен. 😉 Пуснах едно описание.🙂 Няма точната категория , но пуснах в строителство и обзавеждане.

Някак си червената област във фона отгоре не ме стимулира да остана дълго на сайта ... според мен трябва малко да се омекоти цвета - ако е в червено да е по-пастелно ...

Е къде без мен. 😉 Пуснах едно описание.🙂 Няма точната категория , но пуснах в строителство и обзавеждане.

Иво, чудих се как да ги обхвана всичките, в тази област лично аз се сещам за десетина подкатегории дори без да се напрагям. Когато се наберат достатъчно сайтове в категориите, винаги могат да се добавят подкатегории според нуждите

Някак си червената област във фона отгоре не ме стимулира да остана дълго на сайта ... според мен трябва малко да се омекоти цвета - ако е в червено да е по-пастелно ...

Да, ted, по цветовете ще трябва да поработя, мисля и изображенията за отделяне на разделите да премахна, да остане само с CSS

В хедъра заоблените ъгли имат сив ръб. 🙂

Мерси, Симо, видях го ще го погледна и него.

Все още се чудя дали да оставя рейтинг коментарите със звездички и мненията с текст към магазините, какво ще ме посъветвате?

Харесва ми идеята. Пуснах и аз едно магазинче вътре.

Харесва ми идеята. Пуснах и аз едно магазинче вътре.

Готов си. Държиш рекорда по дължина на описанието 🙂

Откъде извади тоя тъмбнейл при мен? Това е старият дизайн на самия сайт, дори не е на магазина. Откъде взима картинката ?

Откъде извади тоя тъмбнейл при мен? Това е старият дизайн на самия сайт, дори не е на магазина. Откъде взима картинката ?

Преди се взимаха по някакъв начин през дистрибутора на темата, сега го смених да взима от www.shrinktheweb.com, през мой личен акаунт, но като гледам за твоя сайт няма промяна. Интернет магазина ти е на поддиректория, а за вътрешни страници се изисква PRO акаунт. Освен да му принтна една страница и да я прикача ръчно, но наистина ще трябва да потърся какви са другите възможности за thumbnail на вътрешни страници и поддиректории

Ето препоръка от мен относно вътрешните страници, че в момента са много празни:
1. Сложи голям тъмбнейл на магазина
2. Сложи система за рейтинг
3. Направи заглавието на магазина активен линк, да си получат хората и анкорче 🙂
а тоя бутон не ми се връзва мног на останалия дизайн честно казано

Това от мен 😉

Не виждам причина защо категориите са показани два пъти на началната страница. Тези в дясната колона могат да се махнат.
Какъв CMS ползваш?

Ето препоръка от мен относно вътрешните страници, че в момента са много празни:
1. Сложи голям тъмбнейл на магазина
2. Сложи система за рейтинг
3. Направи заглавието на магазина активен линк, да си получат хората и анкорче 🙂
а тоя бутон не ми се връзва мног на останалия дизайн честно казано

Това от мен 😉

Мерси, yellowdino

1. Страниците са празни, защото тези които предлагат магазините бъркат каталога с директория и пишат по 2 реда текст 😉 Ще ми отворят бизнес ниша за писане на ревюта и да ги таксувам за тях 😀 Мога да им вкарам активно зареждане на сайта вътре в профила. И освен от него да пусна линк, а този от бутона да го махна.
2. Система за рейтинг има, има и за сортиране - по посещаемост, азбучно и ако измисля други критерии. Няма още база за тестване и ще ги пусна по-късно.
Надявам се да им докарвам трафик, не seo линк за сайта.
3. Бутона е за червен темплейт, а ти си видял сайта в синьо, може би затова не ти се е вързал с дизайна

Не виждам причина защо категориите са показани два пъти на началната страница. Тези в дясната колона могат да се махнат.
Какъв CMS ползваш?

@n00p,

Категориите са показани 2 пъти, за да може страничното меню да се опознава още от индекса и да се ползва на вътрешните страници. Мога примерно да оставя само него, а на индекса, на мястото на категориите в центъра, да активирам слайд и да промотирам сайтове.

WordPress е това

Последно редактирано:

Не е ли по-добре структурата на url-тата да е сайт.com/категория/пост.
На 1024х768 ми идва малко по-широка страницата, не знам коя е най-използваната разделителна способност, но ако го намалиш с 5 пиксела целия "shadow-wrapper" сякаш няма какво да загубиш.
Това "Търси дума/израз" можеш да го направиш като се цъкне на него да изчезва, а не да трябва да са трие за да се напише нещо, а и след като го изтриеш да не остава "Enter Keyword(s)" ...

Последно редактирано:

Оп, и аз да се включа с 3 броя. Надявам се че няма ограничение за броя на регистарции през едно име, че имам още няколко много сериозни магазина, но ще ги добавя по-нататъка

Не е ли по-добре структурата на url-тата да е сайт.com/категория/пост.
На 1024х768 ми идва малко по-широка страницата, не знам коя е най-използваната разделителна способност, но ако го намалиш с 5 пиксела целия "shadow-wrapper" сякаш няма какво да загубиш.
Това "Търси дума/израз" можеш да го направиш като се цъкне на него да изчезва, а не да трябва да са трие за да се напише нещо, а и след като го изтриеш да не остава "Enter Keyword(s)" ...

Мерси, cybervn, още не съм проверявал как излиза по разделителна способност, ще го тествам.

Това с надписа в полето вчера се опитах да го оправя ама нещо не ми се получи 🙂, ще го погледна сега

Оп, и аз да се включа с 3 броя. Надявам се че няма ограничение за броя на регистарции през едно име, че имам още няколко много сериозни магазина, но ще ги добавя по-нататъка

Няма ограничение кой колко интернет магазина предлага, щом продават онлайн, няма проблеми 🙂
Имам резерви за неколкократната регистрация на различни директории и страници от един и същ домейн в една или различни категории и обмислям варианта всеки магазин да може да се добавя в още една или 2 категории.

Ей така би трябвало да стане
HTML:
		<form id="searchform" method="get" action="http://internetmagazini.com">
			<div class="cl"> </div>
			<input type="text" class="field blink" id="s" name="s" onblur='if (this.value == "") {this.value = "Търси дума/израз";}' onfocus='if (this.value == "Търси дума/израз") {this.value = ""}' value="Търси дума/израз" />
			<input type="submit" class="btn notext" id="searchsubmit" name="searchsubmit" value="Търси" />
			<div class="cl"> </div>
		</form>
Тоя javascript точно под формата, в тоя случай мисля че идва излишен ...
HTML:
		<script type="text/javascript" charset="utf-8">
			(function ($) {
				$('#s').focus(function () {
					if ($(this).val() == $(this).attr('title')) {
						$(this).val('');
					}
				});
				$('#s').blur(function () {
					if ($(this).val() == '') {
						$(this).val($(this).attr('title'));
					}
				})
			})(jQuery)
		</script>

Ако ти се занимава рейтинга за всеки отделен магазин можеш да го разделиш на няколко части примерно
- Обслужване
- Асортимент
- Ползваемост и т.н.
И в последствие да има възможност за подреждане по тези критерий. В предприемача, бяха пуснал тема по какви критерии хората биха оценили един интернет магазин - тук

Последно редактирано:

Нещо ми мина желанието да развивам каталога. Не съм се отказал напълно, но за момента нямам време да се занимавам сериозно с него и съм го оставил на произвола, а е грехота с такъв домейн. Ако някой има сериозен интерес към домейна internetmagazini.com и има добра оферта може да ми пише на лично.

При наистина много сериозен интерес и оферта, към него мога да предложа и домейна интернетмагазини.com

Back
Горе