Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
@пифа
Идеята въобще не е нова. От близо две години има такъв сайт. Имитацията на гугълските цветове / май са 1:1 / не е добре, някои потребители могат да си помислят, че това е гугълска услуга.
Ето го оригинала.
http://www.kakvo.org/
Борислав каза:rechnik.chitanka.info ще ползва текущата база на IDI Spell Checker, но все още не е изграден канала на комуникация. Преди време писах на slovored.com, но никой не ми отговори.
dd каза:Най-ценното в чекъра е словоформената база, която е отворена, а не изходният код. Съставянето на базата е това, което ми е отнело най-много време, буквално хиляди часове, тъй като съм добавил към 500 хиляди липсващи форми към базата на БГ Офис (да не говорим за чистенето на наследените грешки). Правя го чрез статистически анализ на огромни текстови корпуси и после трудоемко изчитане на генерираните честотни списъци с липсващи форми и добавяне в съответните типове на валидните форми, които считам за безопасни за добавяне. За целта ползвам още 2 програми, които съм написал специално за целта, но не са публични. Тази за статистическия анализ на огромни корпуси (теоретично терабайти) е не по-малко сложна от самия чекър (ето скрийншот). Наложи се да я пиша, тъй като нито една програма, която намерих, не се справя. Та ако се наложи да отварям изходни кодове, ще трябва да отворя или всичко, или нищо, но вероятно един ден ще отворя всичко. Засега тривиалната причина да не отварям нищо, е че изходните кодове на места са доста разхвърляни, има дузини глупави коментари, много алгоритми тепърва ще оптимизирам, други неща тепърва ще добавям и т.н. и т.н. С една дума, искам да не се срамувам от кода, след като го отворя.