Каква е тази търсачка blekko

wood

Senior Member
Използвам добавка за Мозилата SearchStatus, винаги при проверка за Индексирани страници е изкарвало резултатите за Гугъл, Яхо и Бинг...Тази сутрин изкара само на Гугъл и някаква търсачка blekko.com.
Каква е тази търсачка та SearchStatus са я поставили на мястото на Яхо и Бинг. Мисля че от SearchStatus едва ли биха поставили случайна търсачка.

За: Каква е тази търсачка blekko

Как бе, тя е много известна. Дори ходят по интервюта и тук там редом с Гугъл и Бинг. Блеко е по-различна от другите, защото идеята им е да имат много малък индекс от само качествени сайтове и така реално нямат уеб спам (така казват де).

Ето тука в този клип, пича в дясно, дето чат пат се обажда и меси в спора на Гугъл и Бинг, е от Блеко 😀 My thoughts on this week’s debate

Re: Каква е тази търсачка blekko

Та като се отвори темата за търсачките, ето от какви търсачки влизат при мен, списъка е от аналитика ми.

1. google
2. search
3. yahoo
4. bing
5. yandex
6. ask
7. aol
8. seznam
9. rambler
10. virgilio
11. baidu
12. daum
13. eniro
14. live
15. onet

blekko.com е на ниво детската градина. 🙂 За България не показва резултатите дори и на най-големите български марки, а в резултатите кирилицата понякога излиза на маймуница.

Re: Каква е тази търсачка blekko

Чух за blekko покрай новината, че Yandex са инвестирали 20 милиона долара в нея. Така да се каже определено не е случайна!

Back
Горе