Какво е mozRank

miraco

New member
Кжете какво е mozRank и може ли да играе някаква роля в едно SEO на сайт. По точно кое може да се вземе от неговата статистика за едно по добро SEO.

Re: Какво е mozRank

Какво е mozRank?

Влияние в класирането ти в Google (а и която и да е друга търсачка) няма как да има 🙂. То е правено от SEOMoz а не от Google. А от SEOMoz (все още) не са пуснали търсачка до колкото знам 🙂. Ако имаха, сигурно биха използвали тази оценка за класирането на страниците.

Може да се използва да го гледаш когато проучваш стойността на някоя страница/сайт. Все пак тоя гаден Google PR се обновява супер бавно и за това е малко неудобен. Обаче пък има огромното предимство да показва дологоре какво мисли Google за сайта/страницата, а определено това ни интересува нас (ко ме топли мен че SEOMoz харесват даден сайт, като от Google са му лепнали наказание примерно 😉).

Последно редактирано:

Е, значи все пак е някакъв ориенти за състоянието на сайта ти... дали се развива в правилната насока. А по точно mozRank какво отчита на твоят сайт...Гугъл отчита входящи/изходящи линкове и тем подобни но mozRank какво точно отчита.

Гледай си по-скоро Page и Domain Authority-то на същият инструмент, вместо mozRank 🙂

Само една забележка - отделен инструмент е, макар че пак е техен (на seomoz): http://www.opensiteexplorer.org/

За: Какво е mozRank

Извинявам се предварително за вероятно тъпия въпрос, но сайтът ми moedete.com скоро беше "открит" от въпросния SEOMoz. Но в последно време виждам, че броя индексираните при тях мои връзки намалява, без да съм изтривал страници от сайта си. Заедно с това спадат и показателите за авторитет на домейна и mozRank, докато авторитета на страницата (не мога да видя коя точно :-( ) се е покачил. Това нормално ли е или има нещо, което трябва да направя, а аз не го знам?
И второ извинение, че пиша в стара тема, но само тази намерих по въпроса.

Имай предвид, че те гледат в много малко сайтове. Това съвсем не са всичките ти линкове. Иначе, нормално е да ти спадат без да правиш нищо. Ту някои линк ще изчезне, ту някой сайт дето линква към теб ще изчезне, или пък ще се закопае много на дълбоко в даден сайт линка ти, защото е стара страницата. Такива работи. Но да знаеш, че тези оценти от SeoMoz не оказват никакво влияние на твоя сайт от SEO гледна точка. Че и от никаква. Те са само за справка. Ако искаш да си видиш линковете по-добре виц в Google Webmaster Tools.

Back
Горе