Какво мислите за den.bg?

diabolic.bg

The Old Wastelander
Тази сутрин като прегледах лога на защитата, открих, че нощес е блокиран бот на den.bg. Името на сайта нищо не ми говореше и реших да видя. На пръв поглед сайтът се прави на търсачка, но има новини, които захранва с чуждите РСС емисии (поне така ми изглежда, защото едва ли ботът им сканира и складира информацията, както Гугъл и Бинг, да речем). Линковете в новините са директни и дуфолоу (според плъгина на Клокси за Хром).
Та си зададох въпроса струва ли си да го пусна да ми чете сайта или само ще ми създаде линкове с дублирано съдържание, защото текста там излиза 1:1?

Вие какво мислите по този въпрос?

За: Какво мислите за den.bg?

Не си струва, нека остане блокиран!

Дори и да създаде дублирано съдържание, ако домейна ти е достатъчно trusted, то едва ли ще е проблем.

Не искам само да не ми е проблем, а да имам и конкретна полза. Ако я няма, за какво ми е тогава тоя ден?

Тази сутрин като прегледах лога на защитата, открих, че нощес е блокиран бот на den.bg. Името на сайта нищо не ми говореше и реших да видя. На пръв поглед сайтът се прави на търсачка, но има новини, които захранва с чуждите РСС емисии (поне така ми изглежда, защото едва ли ботът им сканира и складира информацията, както Гугъл и Бинг, да речем). Линковете в новините са директни и дуфолоу (според плъгина на Клокси за Хром).
Та си зададох въпроса струва ли си да го пусна да ми чете сайта или само ще ми създаде линкове с дублирано съдържание, защото текста там излиза 1:1?

Вие какво мислите по този въпрос?

Като собственик на сайта Den.bg мога да дам информация по зададените въпроси.
1. Сайтът има различни секции - търсачка, новини, времето, хостинг услуги и т.н. Всяка секция си има отделна дейност. Ботът на den.bg е реален и сканира основните (home) страници на сайтовете (не всички страници) като запазва в базата данни текущото им състояние. Та сайтът не се прави на търсачка, а е такава, но ограничена. Ако искате обаче да го ползвате за SEO, на този етап няма да ви е полезен, защото дава информация само при търсене, като резултатите се сортират чрез използване на различни променливи зададени в определена формула за ранг.
2. News.den.bg е съвсем друго нещо. Там влизат новини от различни сайтове и информацията за RSS също се запазва в базата данни, а не се трие. Но не всеки RSS се приема, а само тези, които са реални новини от България, света, бизнес и т.н. по категории. Подреждането на новините става по дата и по интерес, като това, че има директни линкове, не означава, е не се отчитат кликовете, във формулата за подреждане на новините.
3. Четенето както на сайтовете, така и на новините, става през различни периоди за различните домейни или RSS според натоварването с информация и честотата на промените. Колкото по-често се променя един сайт или има новини, толкова по-често се сканира. Тоест, нещата с посещенията са подобни на Google, Bing и др.

Дори и да създаде дублирано съдържание, ако домейна ти е достатъчно trusted, то едва ли ще е проблем.
Малко сайтове са толкова тръстед като твоя, дай боже всекиму:clap:

Back
Горе