Какво рискуваме ако ползваме безплатен хостинг?

lipa

New member
Има в нета много безплатни хостинги, които са с много добри условия за ползване(без,реклама,голямо пространство и не ограничен трафик, Ц-панел ....).Въпросът ми е къде е уловуата, защо да купя хостинг след като безплатния върши същата работа? Пример ето този хост x10hosting.com.

Re: Какво рискуваме ако ползваме безплатен хостинг?

при цени от 3 лв за десет сайта* месечно в хостбългария сигурно се шегуваш нали?

* общо т.е. по 30 ст на сайт

М др това е само една от алтернативите

За: Какво рискуваме ако ползваме безплатен хостинг?

Рискуваш, или по-скоро си гарантираш, неприятности и проблеми, които ще ти струват повече 🙂.
По-добре вземи платен и го плати примерно за 3 или 6 месеца, ако искаш сумата да е по-малка. По-скъпо ще излезе отколкото ако вземеш за 12, но пък през това време ще изкараш още пари.

Безплатния хостинг става само и единствено за тестове, за нищо друго. Тръгнеш ли да "вадиш" пари, задължително преминаваш на платен такъв. Както колегата е цитирал по-горе, 36лв на година за 10 сайта си е смешно направо. Сигурен съм, че всеки от нас дава по толкова на месец, за да има интернет 🙂 Да не говорим за пушачите, които ги дават тези пари за 1 седмица ...

Краткият отговор на въпросът ти е - рискуваме да загубим пари!

С една дума маймуни на трици не се ловят)))

Re: За: Какво рискуваме ако ползваме безплатен хостинг?

Re: За: Какво рискуваме ако ползваме безплатен хостинг?

С една дума маймуни на трици не се ловят)))

мхм, и с пръдня боя не става

Free хостовете дори и за тестове не стават според мен.

при цени от 3 лв за десет сайта* месечно в хостбългария сигурно се шегуваш нали?

* общо т.е. по 30 ст на сайт

М др това е само една от алтернативите

Да вмъкна един офтопик въпрос в темата🙂.
Какво ви е мнението за хостинг плана на хостбългария с US сървъра? Трябва да хостна един сайт, който ще е изцяло насочен за USA трафик и се чудя, дали бързо ще им зарежда сайта, както примерно ако съм с хостгейтъра.

Да не отварям нова тема

За: Re: Какво рискуваме ако ползваме безплатен хостинг?

Да вмъкна един офтопик въпрос в темата🙂.
Какво ви е мнението за хостинг плана на хостбългария с US сървъра? Трябва да хостна един сайт, който ще е изцяло насочен за USA трафик и се чудя, дали бързо ще им зарежда сайта, както примерно ако съм с хостгейтъра.

Да не отварям нова тема
Не знам за US сървърите им (вероятно се държат по същия начин като БГ), но при мен на БГ се появи проблем с процесорното време при 4000 уникални на ден и то с още 9 сайта на същия хостинг, които отделно правят към 1000 на ден. Логично е да нямаш проблеми до няколко хиляди дневно, но зависи много и от системата. При мен беше магазин с много заявки към БД. При нормален и оптимизиран сайт предполагам, че ще поеме спокойно 7-8-10 хил. дневно.

Защо трябва да се мъчиш за 40-50лв.(а предполагам и доста по-малко) на година ?!

Back
Горе