Какъв USB HDD 2.5' ?

web3

New member
Искам да си взема един външен хард от малките 2.5" обаче не разбирам много от такива неща... Някой може ли да даде съвет какъв да е.
Колебая се между следните големини 250, 320, 500 или 640 ГБ да е ?
Също така ме интересува каква марка да е Samsung, Hitachi, Seagate ... или някаква друга ?
Имам лоши мнения за 3.5 инчовите, познати си взеха такива единия 2 ГБ другия 1 ГБ .... и двата се развалиха след известно време 🙁

Re: Какъв USB HDD 2.5' ?

Странно, имам 3 WD 3,5 инча. Единият е на 7 години, друг на 6 и никакви оплаквания. Минусите са, че са по трудни за пренасяне и изискват допълнително захранване.

От 2,5 инча имам един Welcome to the Transcend Website - Memory Modules,Memory Cards,USB Flash Drives,External Hard Drives,EOL Multimedia Products,Card Readers,Proprietary Memory ,Digital Music Players ,Solid State Drives,Industrial Products,Digital Photo Frames,Wireless . Много добра и дуракоустойчива джаджа с впечатляващо антишоково покритие. Изтървана е десетки пъти, мокрена е стабилно - идеална за екскурзии и всякакви екстремни изпълнения. Минуси - usb 2.0 и ... предизвиква нездрав интерес по границите на слабо развити в технологично отношение държави, като Йордания например 🙂

P.s. Забележителен тайтъл и дескрипшън извади страницата на Transcend 🙂

За: Какъв USB HDD 2.5' ?

+ за Transcend-a от мен. Имам два вкъщи(единия е същия като посочения) и работят/изглеждат добре. Има и 1-touch-backup бутон за синхронизация на файлове, през неговия си софтуер.

А с шумът как е, че моя seagate направо ми надува главата докато архивирам проектите?

Интересно как с 1 тема може да накарат даден човек да купи нещо 🙂)) Но определено другият месец ще отделя 100 лв за такава джаджа, че не е хубаво (а и спокойно) да се живее без backup 🙂 Мерси за коментарите докато се насоча към "жертвата" - Transcend :>>>

А с шумът как е, че моя seagate направо ми надува главата докато архивирам проектите?

Моите transcend са с Toshiba и син WD. Трябва да си сложиш ухото на тях за да ги чуеш. Аз лично шумни 2.5" на 5400 оборота не съм срещал.

1 - в къщи имам WD 3.5 с негово си захранване, много е добър, но си шуми

обаче виждал съм на приятел, на който захранването на същия хард му се е скапало и не може да си го пусне

2 - на офиса имам Maxell 2.5, без собствено захранване, 500 ГБ, и съм много доволен, тих, лек.

от метро го взех на промоция - 80 лв някъде беше

Последно редактирано:

Днес купих хард 🙂 Понеже посочения от Оги ударо-устойчив го нямаше никъде наличен /ако го имаше беше с поне 50 лева отгоре/ взех друг - 250 GB 2.5" StoreJet D2. Същата марка, пак устойчив на падания. За сега съм много доволен - готин дизайн, лек, в комплекта има и калъф, не се усеща че работи - нито шуми, нито вибрира. Направих един тест с 2.5 ГБ и ги прехвърли за 1-2 мин. Сега пуснах 50ГБ и пише че за по-малко от час ще е готово. За сега съм доволен. Благодаря на всички за мненията 🙂

Back
Горе