SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да направя многоезичен сайт?

signboard

New member
Здравейте, имам съществуващ сайт на англ. език,за САЩ, искам да го направя и с версия за Европа. И двете версии са на англ. език.
На по-късен етап, ще има и на немски.

Правя нова индекс страница, с два линка за САЩ и за Европа и през която искат си влизат.

Линка за САЩ ще си води към сега съществуващия сайт, а линка към версията за Европа ще зарежда същия сайт, с еднакъв текст, но с различни снимки, което значи че трябва да дублирам целия сайт(заради различните снимки).

Точно от това се притеснявам, ако дублирам страниците и само им сменя снимките с нови, какво ще каже Гугъл? Явно ще намира две странци с еднакво съдържание от към текст...това лошо ли е?

В допълнение,имам за европейската версия домейн с подходящо име, ако има начин да го ползвам... Може би да си направя копие на сега съществувеащия сайт, да му подменя снимките и да го кача на новия домейн, но тогава според мен си е чисто дублирано съдържание за Гугъла.

Ако имате някоя идея или съвет...
Благодаря!
 
Re: Как да направя многоезичен сайт?


Не си ме разбрал, сайта го има, хтмл и е на англ. език, версията е за САЩ, искам да го направя и за Европа,пк на англ. език,само с други снимки, но със същите текстове вътре. И това ме притеснява, че страниците са същите като текстове и гугъл да не помисли че е краден новия сайт и да не го индексира изобщо.
Иначе ако беше втората версия на немски, той се води различне вече мисля и не отчита дублирано съдържание, или се лъжа?
 
Re: Как да направя многоезичен сайт?

Пренапиши съдържанието. За предпочитане сложи и връзки между аналогичните страници. За предпочитане на натурално място в текста.
 

Горе