SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да оптимизирам за Google - com, gr, fr и т.н

mgrozdanov

New member
Имам сайт, който се позиционира прекрасно в google.bg, но не и в google.com, google.de и т.н. В google.com съм далеч зад всички конкурентни сайтове, който в google.bg са зад мен. Сайта е изцяло на български и всъщност идеята за оптимизиране по-държави е българите, които търсят от google.de или google.co.uk на български, моят сайт да излиза по-напред. Дали ми трябват връзки от сайтове от други държави освен България за тази цел?
 
За: Как да оптимизирам за Google - com, gr, fr и т.н

За: Как да оптимизирам за Google - com, gr, fr и т.н

Виж според мен, ще хванеш много малък таргет от българи търсещи български думи в google.de По- добре си направи по една версия на всеки език и дейсвай :) виж презентацията на Лили Грозева от семинара новите SEO правила :) Lily Grozeva - SEO for English Speaking Markets
 
Re: Как да оптимизирам за Google - com, gr, fr и т.н

Значи таргета не е никак малък, даже е доста голям. Просто има сайтове, които са изцяло на български и излизат на доста добри позиции. Езиковите версии в момента не ги коментираме.
 
Re: Как да оптимизирам за Google - com, gr, fr и т.н

Домейнът е .eu, би трябвало да няма проблеми за европeйския съюз. Имам някакви посещения и от щатите, демек и там се вижда в някой от разновидностите на google :) Смятам да си намеря два-три силни линка от чужбина пък да видим какво ще се получи.
 

Горе