SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да постъпя правилно относно домейн и поддомейн?

woodmonster

New member
Моят казус е следния:
Имам 2 сайта, от който единият е на български език, а другият е на английски език. Двата сайта са със сходна тематика. Сайта който е на английски език е поддомейн на сайта с български език. От вчера посещенията в БГ сайта спаднаха яко от 700-800 уникални на около 200. Явно някакво наказание съм отнесъл.
Възможно ли е като ми накажат главния домейн, в който има недоразбории по него, да го отнесе и поддомейна, където всичко е що годе добре?
По-добре ли ще е ако EN сайта го направя на отделен домейн, отколкото да е поддомейн на БГ. версията на сайта?
Може ли ако главния домейн е например "site-bg.com", а поддомейна е "encyclopedia.site-bg.com", да запазя името на поддомейна и да го регистрирам като отделен домейн?
Ако случайно го регистрирам под друго име, как да направя пренасочванията от поддомейна към сайта, който ще е вече с ново име?
 
Re: Как да постъпя правилно относно домейн и поддомейн?

От вчера посещенията в БГ сайта спаднаха яко от 700-800 уникални на около 200. Явно някакво наказание съм отнесъл.

Защо реши, че е наказание ? Днес е почивен ден.... глобално за цялата страна, трафика е сериозно занижен :) Проследи в понеделник как ще са нещата, преди да си вадиш такива сериозни изводи :)

Относно поддомейна, не е никакъв проблем. Google третира всеки поддомейн като отделен сайт. Няма нужда да регистрираш нов домейн специално за EN версията. Все пак има сайтове с по 20 превoда, не само с по 1 :) Не съм забелязал някой от тях да има различен домейн за всяка версия на сайта :)
 

Горе